極度後悔!千祈千祈千祈唔好打針!

845 回覆
2216 Like 308 Dislike
師兄我都係
假如信大陸野係假 點解會覺得大陸疫苗既新聞係透明同真實
照呢個邏輯 打大陸針既真係智商測試
你可以話佢揀錯,但就唔好話人邏輯錯
班傻仔以為科興真係無副作用架
唔使返工啊?
連登科學就係
所有bnt係spontaneous event係你命生得唔好
科興就係你on9信支那
睇情況而定
分全球數據
地區數據
年齡/性別sub group
總影響人數
機會率
邊個有用就攞邊set data嚟講
講副作用就要你prove causality唔係correlation
講疫苗有用就correlation但明明連MOA都係個迷因情況緊急使用
詭辯嘅極致
全球幾多人打bnt 幾少人打科興
用下腦先講正常人唔會打bnt
個個都以為科興冇乜副作用
你真係好戇鳩 打支針都好似死人冧樓咁
我打復必泰
打完第一針後都係心口痛
仲要痛左成個禮拜
所以打針前最好三思
如果本身身體唔好真係唔好搏
咩針
你見呢個post幾多人話自己打完咩事都無就知
佢地打完無事就代表其他人都會無事?
15分鐘開始你應該有過敏證明?
每個人身體唔同 有冇副作用要打咗先知
但係為咗個感冒去搏 值唔值得就自己衡量
冇諗過啪
打完冇事個啲有冇開post叫人怏啲去打先
有冇話你打完實無事
相反有事個啲就係到叫哂春咁求人唔好去打,打完實出事咁款
樓主勸人考慮好副作用先打針
有咩問題
我媽媽打左bnt,本身身體唔太好。佢話將你咁多年既病發晒出黎。例如佢之前生蛇,個位置又痕又痛,兩年前椎間盤突出痺的位置又出現返,10多年前胃潰瘍的問又間歇出現。打左一個月的後遺症都仲有,我諗住幫佢整張豁免證明,佢又話遲早都要打

利申:反苗,已辭工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞