極度後悔!千祈千祈千祈唔好打針!

845 回覆
2216 Like 308 Dislike
事實上打針死少左好多人
你如果住係外國你都會打,因為真係驚死
你係香港咁少人確診個個咁配合戴口罩緊係口響
未必即時知 前排個藝人咪第3枝先上台暈左
打左左邊手臂
打完疫苗冇事應該係expected架喎 最多咪發下燒手痛嗰啲
連登特有邏輯謬誤 訴諸p牌
呢度講到好似會死人咁
我都係
打咗第一針三個月
個心臟久唔久就會痛
有時會好似有重物壓住咁 好唔舒服
正路有80%以上無乜反應
10%人發燒算多
13歲咁細個都打,都未完全發育點頂
樓主講出嚟都好嘅
係既 記得keep住每年補針啦
呢排好多4兄打手話4兄無用所以無副作用
咁又唔會,心臟病又難d遺傳
原來又係水人打mRNA
咁事實上係有人出現唔同程度injury,冇理由走去否定人地個experience
多定少人出現同狀況就係另一件事

再加上藥物安全係應份架,用完藥物唔對路先係要留意嘅異常,會出現「唔係喎,我打完乜事都冇喎」其實已經幾扭曲下
係網上見到幾個傳聞
有無ching一齊學術討論吓

1. 4仔有甲醛 好多支豬打完生can
2. 伏仔打得多會變aids因為破壞晒自身免疫力
3. 啲針分咗幾lot (生理鹽水 慢毒 劇毒) 所以有人完全無事有啲就比人清洗人口

網上太多資訊真係唔識分真假
唔想亂傳長輩圖咁
哥哥
都叫左你唔好打針架啦
好痛呀
一款傷腎小球,一款傷心血管
地球死左十億人啦
第2點冇可能
AIDS係一隻專攻你免疫系統既病毒
唔等如你免疫系統破壞左就會中AIDS
心血管個枝大家都明
傷腎個枝可摸耳講多少少
屋企人個腎有事入過icu切腎
佢最近為咗要出街shopping話準備打針
知唔知打完毒針有無解藥食盡量迫D毒返出嚟
bnt打完基本一定發燒頭痛肌肉痛
甚至嘔同甩頭髮 仲有未知嘅mRNA潛在風險
科興打完極少有上述情況
至於重症 對唔住 真係物競天擇
我覺得機率上兩者冇咩太大分別
你中咗真係唔好彩
既然兩支針對Omicron都冇用 嚴重副作用機率又冇明顯比較 點解要打支中常見副作用機率高啲嘅bnt
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞