Audi 巴打揮手區 6

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
應該不會有吧
有quattro 咁啲新款35tfsi同埋S3 點散貨
我上一部車都寫apr,除咗佢啲hardware貴之外冇乜投訴,不過佢哋近幾年好似開始放棄vag轉改波子咁
有冇B9師兄改個改過避震換鈴?
我個朋友RS5改咗KW coil over 同 vossen
覺得路感好咗啲 同埋比較彈 原廠好林
拎就冇咩特別喇 純粹為好睇
利申返a4 Quattro先

我都係換vossen
其實18上咗19吋鈴嘅話係咪一定要改晒成套避震?
因為原廠避震直上19吋 成架車一定會升高
要low低返又唔可以淨係改彈弓 如果唔係日後又有雜聲
巴打知唔知可以點搞?
師兄有冇聽過unitronic ?加拿大公司 專門做福士集團 我間shop同我講呢間穩定啲 但APR輸出大啲 唔知唔同公司會唔會有好大分別呢
其實我都唔係好熟 但係我有一套雪肽19in 夏天肽20 in 加大條鈴再揀返啲薄啲嘅軚就得 我每次換鈴,都冇話要升降避震
有呀,近兩年好多鬼佬都用unitronic,我而家呢部都諗緊custom或者uni二揀一,不過香港個代理唔知仲有冇做,見佢而家都係幫人寫project-a。

btw,而家apr唔做stage 2,我覺得唔值得幫襯。
考咗牌幾年未揸過車,完全新手買全新a3定a4好?
二手a3最好
撞左無咁心痛
軨加胎嘅直徑唔應該改,軨大咗胎就薄左,外徑冇分別,唔會高咗

除非玩 off-road 啲人鐘意大大條胎特登改
A3後排好窄
Ching 基本上只考慮買全新,諗住a3貪佢細架少少冇咁易撞
Ching如果a3後排多數係for 170cm以下嘅人又點睇呢?
考唔考慮SUV?
即係如果我而家行245 40
新胎必需要行35或以下嗎?
應該不了,始終新手感覺太大部
新款我唔知 但舊款就真係唔夠位 短途都得嘅長途就會好攰 我個人覺得一兩年嘅二手A4最好 佢哋跌價跌得好快新車會蝕好多
要睇你條肽同鈴幾闊。佢第二個數字係闊度嘅percent來
買返同size Q3, 或者細部啲就Q2.
SUV 係易揸過sedan
幾多吋先,有齊資料先計到

你 google 有好多 tyre calculator

而且門邊打呔氣建議張貼紙都會寫齊唔同尺寸 tyre size
a3唔會令你失望

後座新款亦都唔算太窄

亦好易揸
新A3個內籠好靚
價錢都ok
但唔知好唔好揸
見你咁講都有啲動心
後座窄都冇所謂
都係預兩個人座多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞