Audi 巴打揮手區 6

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
想出部新A3 想請問下而家番廠維護筆錢大約幾多?
好似4千幾一年
第1/3/5年 $3980
第2/4年 $5980
係囉2000cc要加10萬好誇張
正常日用車夠晒啦
2000cc 牌費又費啲,我又無乜幾可需要用到大馬力,Q3 夠用
你地係咪諗住返足5年原廠?
感覺好貴好唔抵
覺得貴咪唔好返,博架車唔好有咩事
但係keep住返廠,二手賣有full record都應該好d?
或者調返轉諗 Benz/ BMW 都係得2/3年保,咪返2/3次算
第一次 水撥跳 換水撥「放低一日」
第二次 車其中一道門 膠邊 飛左出黎「訂parts 放低一日」
第三次 車另一道門 膠邊 又飛出黎 「訂parts放低一日」
第四次 其中一條車匙嚴重漏電,一個月換一次電 「仲訂緊車匙」

屌佢老母,來來回回搭的士去 拎車 都幾舊水
當買保險
包埋換油 算係咁啦
4000 1年都貴真係唔好買新車
有Turbo s mode 點會唔夠力

快過喺街大部份車啦
新車一年先換偈油都得嗎
正常開銷 預左要洗
鍍膜ok?同埋新車見佢介紹個車cam 貴出面$1000+,好似好唔抵
我都係自己做鍍膜同車cam, 唔搵廠整唔係因為貴$1000,係因為iroad 評價太差
鍍膜完全冇問題佢用Gtechniq嗰隻,原廠車cam都冇乜問題(我要求其實係影到嘢就得㗎啦),師傅拉線拉得幾好,係個櫃桶裏面裝咗個開關掣,熄車嘅時候都可以影到,雖然貴$1000但係收車嘅時候架車/車cam有咩問題入鳩佢數呀嘛,點知你收完新車嗰一下轉個街口就撞啊,裝咗先好啲
姐係買新車佢會幫你搞埋車cam 鍍膜? 大約幾錢到?
車cam 係咪iroad
原廠好似無得做鍍膜,車cam 就有
如果想上會係咪出去搵銀行例如華僑永亨 好過AUDI啲上會plan?
Audi 個上會plan 就係華僑永亨
你哋有冇用個停車熄匙功能?
係咪auto start stop ?
上車即熄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞