Audi 巴打揮手區 6

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
我都想問好耐
Ching 幾錢 都諗緊架2017 a5 sline
20萬
我買果架重要得2萬2km
咁多位巴打知唔知A4 B9 sedan有冇得摺低個後座
我之前問d二手車行職員佢地話冇
無的
而家B9.5就有
我岩岩問個28car賣家佢又話有
同埋外國d片都有
會唔會係加錢option黎
會唔會係依啲咁簡單既function都要加錢
好cheap呀
有無巴打架車煞車既時候會聽到後座傳黎好似一支半滿樽裝水打平放既水晃動既聲音?

我成架車都無野飲,唔知邊度黎d咁既聲
巴打會唔會每年去check吓車?
定係有嘢唔妥先去車房
以前揸過架Mazda試過,係因為喺車門底個去水位塞左,儲左啲水喺入面,可以試下通通佢
李大牛
想問q2 17年副偈有冇獲氣
搵車房睇左了

佢只係話b柱內底有積左水,而b柱內中間位有水點,高位滲漏先會整到b柱中間位有水點,天窗漏水,幫我吸左轉水
之後佢係天窗度試水,又未見到有漏。個師傅叫我再留意一下有無再聽見水聲,有先再返黎大check。

跟手換埋機油,水箱水,油隔,風隔,冷氣隔,收左我三千二,連埋檢查漏水吸水就收多一千,總共四千二埋單。

其實收得算唔算貴呢?
另外個師傅話架車三萬公里,個水箱水泵水喉係時候要換,依加未有事但水喉已經有少少白化,索價$6000左右

大家會唔會水箱水泵水候無事走去換?
一定唔會。除非係明顯見到老化。

你個人無事無幹唔會走去食藥嫁嘛。
巴打,我第一次玩車,真係唔識

姐係等真係開始漏水先換?
佢漏水/壞之前有無先兆?
咩機油?比你參考:
我2012 a5 換紫魔+風格+油格大約1000。
冷氣格淘寶自己換,50蚊。
水箱水唔清楚,未換過,但我諗幾舊水搞掂。
好似換過第2間車房抵d
定期睇下水溫同埋水位,跌得太快先換?
放一晚拎車前,睇下地下有冇水積?
我個部都有少少白化,但成年先跌少少水位
著水滖燈/地下有色水(如果你唔係用蒸餾水)
建議你搵多一間車房望下
Full synthetic engine oil- Motul X Clean Plus VW/AUDI 504/507
依隻機油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞