Audi 巴打揮手區 6

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
Eco mode 省到油都話,自己測試咗幾日全eco mode 又無乜分別,最後頂唔順轉返 auto 算。
有冇2014 S6 C7 用家 呢個年份會唔會好多嘢整 ? 廿萬留下有V8 turbo 好吸引
可能開著auto start stop仲慳油d
有冇試過?
有,eco mode auto start stop On都係省多少少0.2-0.5km/L
無乜實際效益
冷氣會入埋eco無咁凍,停車未停晒會早啲入auto start stop
不過我已經長期dynamic mode + comfort mode
個避震真係差好遠
turbo filter
水膽
DL501 波箱
踩得太激小心橫濕會拗,最好換個橫濕mount 先好踩
其餘都ok 的
利申:有frd 渣
小弟40 tfsi a4

由covid 前1.4-1.5/km
去到而家1.5-1.9/km 不等

電腦就仲寫住around 8.8-9L /100km

入油都貴左好多
Eco不如用auto,我試過同一條路差唔到0.2km,auto stop 要加埋滑行先最正,燈位早d收油滑行到停都唔會開engine。
So far依家都用到,未做過保養。不過成日update 唔到status ⋯⋯
keep 得好無乜伏。不過二手好難放。
點解難放呢?
Cus it is a rubbish car
呢個級數嘅車做到咁真係Audi先做得出
咁樣唔係好平啦咩
好過我好多啦
新手想出部2016 a3 試下
有無話呢年嘅車有d咩大問題同留意位
不如出2021 a3啦
同意
想買架二手黎練下先再出
怕咩,貼下PPF碰碰車咁啦
各位巴打請問你地燈位前煞停架車會大概會點踩brake?
我自己會輕印brake減速到差唔多停再踩深少少去停定,但係最後果下brake無論我點樣就個力都好都會搞到成架車chok一下,其實我係唔係操作有問題定係架車本身會咁 (架車係a3)
新a3 ?
係呀
都係起步、塞車果陣自己落番1波
不過呢到啲人實叫你買新果架

雖然2021 facelift 完都幾型既真係
不過2016-17果啲位應該都係十零頭
你關左auto start stop ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞