Audi 巴打揮手區 6

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
6太大部
我覺得4靚d
Rs5 sportback 隻尾好靚

未夠一個月去返保養都要一千

攞車嗰陣check 車基本上係驗唔到
因為要有定量嘅水過一排先試到

攞幾舊水出黎換咗佢

或者你試下屈個sales
做鍍膜時師傅有提及過做完鍍膜係好易跳水撥,只要換個水撥就得,之後去咗隔離巴打舖買咗個3M 水撥就無事。
冇鍍膜,上一架車有做都冇事
我都係換咗3m
其實落地無5皮好正常,如果落左地同全新差2/3皮,點解我唔買全新
唔搞了~換個水撥就算。反正都唔係貴
再舊d 幾萬都有tim
暫時最低試過6.2L/100km
大西北去旺角家樂坊停車場行屯門公路,特登刷數據嘅話就4.3L,正常揸嘅話就5.3-5.6L,大腳快嘅就under 7L/100km
a3新車落地行左三個月6000km左右,司機車頭前面行慢車嘅時候好微細嘅凹凸路面有啲好似煲水聲又有啲似有嘢車頭有零件鬆咗嘅聲,少少微細嘅各各聲,特別係架車行熱咗嘅話仲響,行海港城360度轉上去嗰個停車場條斜路特別響,返原廠左右狗骨對調左都仲係有聲,仲要剩係得司機位嗰邊特別有聲,都唔知咩事暫時備咗案同維修部,諗緊幾時得閒返去再搞
你3個月已經行左咁多
我1年先行左10000……
btw 你講既情況應該架架新車都有
我買車果陣個sales已經同我打定底
話車頭會d流水聲之類
係正常wo
我行耐左又好似冇咁覺
我腳車嚟㗎真係,返工放工上天下海周圍去㗎,嚟緊第四個月啦都唔算好粗姐,唔撚係啩屌你老味,好撚困擾正常駕駛快揸絕對唔影響成架車好紮實,係行啲少少暗粒位石屎路或者慢速嘅凹凸路面例如港島市區嗰啲呢或者九龍區嗰啲都有少少好似架車雞髀舊咗嗰啲聲咁角角聲,又未咁嚴重既,但係有啲真係似煲水聲微微地微微地咁卜卜卜啦又似係車頭有嘢鬆咗咁,朝早起身第一轉車冇事㗎,第二轉撻着架車就開始嚟嘢,估唔到sales會咁同你講,有少少似係啲病徵好撚怪喎啲聲,有時行停車場平路都會卜卜卜咁
咁我又無你講到咁嚴重既情況
係有d似水喉有水流過既聲
又冇甩野既怪聲或者角角聲……
點解你會show到個d1出黎既?
你係外國巴?
我架車show 個d 出黎
冇波段架wo
最大戇鳩係返咗廠,師傅試車都聽到有,但係上架Check過晒好新淨乜事都冇,加上平時快揸都冇問題淨係有啲卜卜卜聲,所以我而家諗應該係車頭裏面啲嘢㗎,全部底擔嘢都非常之靚仔新淨師傅check完之後
咁應該係死症……
巴打你指嘅係長期定短期記憶?

我短期就同你正常揸差唔多
咁奇怪,咁你M 波先會出返個波段?
平時都8.5L起跳
係呀
1.4?
如果正常渣5.3-5.6咁真係好慳油
長期記憶under 7L
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞