IT 界討論區:FG IT輔導中心(12)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
無知ug一問
讀cs出黎係咪冇得考工程師牌?

有o既 Pmp算唔算?

我意思係chartered engineer
因為我見cs都好似有得行scheme a
岩岩major cs升year2
好多野都唔係咁清楚

要睇科,有啲科有hkie 認可,可以行scheme a, 無就行唔到scheme a, 不過都好似有其他方法做返hkie member(無研究過), charter 唔character 到就唔清楚了。
btw 行schema a 要四年,有啲公司要個人做左兩年先幫你報,姐係六年。 以現今it 人黎講要人六年唔轉工好難做到。
btw chartered 左係呢行無咩用,唔需要太執著

好 唔該Ching
執著係因為想自己為讀cs而自豪

多少少資料啦
以目前黎講,我只能答你揀十六k 果份

P記都叫大公司 人唔笑狗都吠
無知ug一問

有o既 Pmp算唔算?

好多野都唔係咁清楚

有得轉快轉啦
我果陣都係yr3先後悔讀左IT
轉去讀mechan/civil好過
講真你 mechan果堆 考到grad E個個都2X K
又有牌,愈多經愈值錢

多少少資料啦

今年年頭有人收到16-17K OFFER

無知ug一問

有o既 Pmp算唔算?

好多野都唔係咁清楚

要睇科,有啲科有hkie 認可,可以行scheme a, 無就行唔到scheme a, 不過都好似有其他方法做返hkie member(無研究過), charter 唔character 到就唔新楚了。
btw 行schema a 要四年,有啲公司要個人做左兩年先幫你報,姐係六年。 以現今it 人黎講要人六年唔轉工好難做到。

scheme a只係快D咁有得入HKIE
仲有個方法係唔知做滿10年定12年
但都無用,呢行D knowledge唔係fix死,除左D最basic既concept之外所有野都不斷變緊,你有牌都係要學新野

多少少資料啦

多少少資料啦

多少少資料啦

多少少資料啦

請問如果本身fg白紙非三大
p記project executiv開15k吊唔吊得過
但佢講撚明要ot+輪班
同得7日AL
Thx
但佢講撚明要ot+輪班
同得7日AL
Thx

ON9,7日AL
除番開一個月得半日假
仲要15K番shift
毅進仔都做得既工番shift都有23K啦 你得15你甘心?
屌你老母咁撚羞恥既工竟然仲要考慮真係好撚癲
但佢講撚明要ot+輪班
同得7日AL
Thx

ON9,7日AL
除番開一個月得半日假
仲要15K番shift

咁我reject算
息怒
但佢講撚明要ot+輪班
同得7日AL
Thx

ON9,7日AL
除番開一個月得半日假
仲要15K番shift

Btw佢話唔係shift係輪班
我諗佢意思係長短週
但佢講撚明要ot+輪班
同得7日AL
Thx

ON9,7日AL
除番開一個月得半日假
仲要15K番shift

咁我reject算
息怒

P記出手 咁低你邊間P記 最垃圾位都12定14日AL
但佢講撚明要ot+輪班
同得7日AL
Thx

ON9,7日AL
除番開一個月得半日假
仲要15K番shift

咁我reject算
息怒

P記出手 咁低你邊間P記 最垃圾位都12定14日AL

收到 聽日就reject
無知ug一問

有o既 Pmp算唔算?

好多野都唔係咁清楚

要睇科,有啲科有hkie 認可,可以行scheme a, 無就行唔到scheme a, 不過都好似有其他方法做返hkie member(無研究過), charter 唔character 到就唔新楚了。

但都無用,呢行D knowledge唔係fix死,除左D最basic既concept之外所有野都不斷變緊,你有牌都係要學新野

行過scheme a 未完就走左
之後仲係咁寄信叫我交會費
7日AL
幾低賤的僱主先開得出
但佢講撚明要ot+輪班
同得7日AL
Thx

無知ug一問

有o既 Pmp算唔算?

好多野都唔係咁清楚

原來it都可以chartered
唉做IT真係仲慘過做狗
唉做IT真係仲慘過做狗

睇你幾做得野又幾夠膽叫價啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞