IT 界討論區:FG IT輔導中心(12)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
有冇玩過vba
真係打到屌你老母眼都殘埋
個editor又廢

打句loop if又要end if, next

syntax on9

咁耐之前既野

巴打如果寫python咪會想跳樓

個IDE 廢唔夠要 但可唔可以唔好打錯字就prompt你阻鬼住
有冇玩過vba
個editor又廢

syntax on9

咁耐之前既野

個IDE 廢唔夠要 但可唔可以唔好打錯字就prompt你阻鬼住

只怪自己冇打好個底學language
隻隻language都學到半桶水咁
Python個啲直情學完都唔明
唔該曬兩位巴打

巴打我都係學極唔識coding
所以轉aim consulting同mt
個人覺得唔一定讀咩就做咩
最緊要搵到自己既niche

我係學極都係岩岩夠合格水平
我想啲時間可以放係岩自己發展既方向
咁巴打你個時第一份工係咩post?BA trainee?

我未grad呀
我係打算ba做starting既
跟住睇下跳唔跳到consulting

Consulting不如直接ibm/acn

唔係咁易入架ching

IBM訓係到都入到啦
ACN就真係難

Ibm consulting trainee wor
有冇人知madhead既p仔環境點

有冇玩過vba
個editor又廢

syntax on9

咁耐之前既野

Android stuidio算唔算其中一個最好用既IDE
上次問得唔清楚

小弟fg入左間vendor 做database administrator(應該最低級個隻,因為目前title係GT)

想問下咁多位巴絲,有關database既工作係唔係得DBA?有冇其他title?DBA係香港有冇得做?career前景如何?同security對比如何?

求好心人解答

冇人做DBA?

37k twd係香港咪10k都冇?

唔係話最少40 k先有visa咩

仲以為hkd
地產it狗有冇伏
有冇玩過vba
個editor又廢

syntax on9

咁耐之前既野

唔會搵呢d 工黎做
有冇玩過vba
個editor又廢

syntax on9

咁耐之前既野

有冇玩過vba
個editor又廢

syntax on9

咁耐之前既野

it is a dog
有冷氣房比你坐仲想點?

你計下生活水平夠唔夠生存, 同埋要唔要儲(香港)錢

有冇人知Icon Business Systems Ltd呢間野係咩料?
有冇人知madhead既p仔環境點

求詳情
見要好鍾意打機既人。係咪要玩神魔做testing?
黎緊入港燈做IT developer
經agency請的
14.3k
Asso fg有冇咩要注意?
經agency請的
14.3k

求介紹
經agency請的
14.3k

求介紹

好似係professor 幫我地搵
我見又入唔返UGC 又爛grade想入黎試試
點知又請wor
經agency請的
14.3k

求介紹

點知又請wor

經agency請的
14.3k

求介紹

點知又請wor

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞