IT 界討論區:FG IT輔導中心(12)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
大學FYP寫Algorithm 都唔見得有咩優勢
就算一腳踢做哂definition, data collection等等都係wfc, 分分鐘個team lead唔知你做緊乜

如果個application唔係抄返黎,起碼都叫dup 到code,不至於連hello world都唔識

大學fyp 應該做下啲出面做唔到的野
Gpgpu compiler nlp ml robotics cv algo os

同意

奈何願意FYP揀research性質既人唔多

大學fyp 寫application 唔講人地以為你讀緊ive

簡單黎講連砌個HTML都唔識...

係嫁 三大好多人唔識嫁
見過hku有班連github都唔識tim
不過希望你做web app係認真個班,就算fyp寫app web都可以好廢,dem到就得,極少prof check code

有d好prof grade,明明廢project都A-

fyp唔好認真

Fyp會寫cv?

大學fyp 寫application 唔講人地以為你讀緊ive

係嫁 三大好多人唔識嫁
不過希望你做web app係認真個班,就算fyp寫app web都可以好廢,dem到就得,極少prof check code

fyp唔好認真

Fyp會寫cv?

大學FYP寫Algorithm 都唔見得有咩優勢
就算一腳踢做哂definition, data collection等等都係wfc, 分分鐘個team lead唔知你做緊乜

如果個application唔係抄返黎,起碼都叫dup 到code,不至於連hello world都唔識

大學fyp 應該做下啲出面做唔到的野
Gpgpu compiler nlp ml robotics cv algo os

同意

奈何願意FYP揀research性質既人唔多

係嫁 三大好多人唔識嫁

fyp唔好認真

Fyp會寫cv?

寫intern exchange都唔夠位啦
我都係寫左兩句fyp就算 同埋寫埋grade

係嫁 三大好多人唔識嫁

fyp唔好認真

Fyp會寫cv?

Exchange有咩好寫

Fyp會寫cv?

Exchange寫既作用係?
做1年payment device uat 可以叫幾多?
行頭會唔會好窄?
career path 係咪都係qa, security, it audit??
行頭會唔會好窄?
career path 係咪都係qa, security, it audit??

學歷?

Fyp會寫cv?

Exchange寫既作用係?

過screening用
好多mt鍾意睇有無overseas exposure架嘛
行頭會唔會好窄?

學歷?

做uat本身搵幾多?
行頭會唔會好窄?

學歷?

做uat本身搵幾多?

15k
行頭會唔會好窄?

學歷?

fg 15k
degree非八大
半年前in 左十幾份工,多數係大 vendor (ibm,accenture,pccw,jos)同埋bank inhouse IT,最後收到幾個offer,去左間bank 做 software engineer 24k

利申: CU CS FG

咁高,不過係做D咩

咩bank fg hk咁撚高 淨係見過外國工fg先咁多

ibank

邊間
法資
今日返工好緊張
間公司出面評價又一半半
希望唔好中伏
今日第一日返工好緊張
間公司出面評價又一半半
希望唔好中伏
今日第一日返工好緊張
間公司出面評價又一半半
希望唔好中伏

咩公司
今日第一日返工好緊張
間公司出面評價又一半半
希望唔好中伏

咩公司

oocl 好緊張 塔緊車返工
洗乜緊張
第一日諗下點磨九個鐘
又冇人敢俾野你做
洗乜緊張
第一日諗下點磨九個鐘
又冇人敢俾野你做

怕比人屌乜都唔識
洗乜緊張
第一日諗下點磨九個鐘
又冇人敢俾野你做

怕比人屌乜都唔識

唔識咪學
最多都係比人背後講
除非好誇張
洗乜緊張
第一日諗下點磨九個鐘
又冇人敢俾野你做

怕比人屌乜都唔識

唔識咪學
最多都係比人背後講
除非好誇張

洗乜緊張
第一日諗下點磨九個鐘
又冇人敢俾野你做

怕比人屌乜都唔識

唔識咪學
最多都係比人背後講
除非好誇張

fg 唔識好正常
洗乜緊張
第一日諗下點磨九個鐘
又冇人敢俾野你做

怕比人屌乜都唔識

唔識咪學
最多都係比人背後講
除非好誇張

fg 唔識好正常

呢兩日仲係到溫書
早晨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞