IT 界討論區:FG IT輔導中心(12)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
5日半既工點返
我而家見contract 上面寫多過5日就完全唔考慮

btw上面位OU既同學仔,唔好做爛市啦好嘛

難道呢班精過甩尾既老細,唔會寫5日叫你做番5日半既野?
少年, 你太年輕了

5日做5日半野
定係5日半變6日過癮d
同埋有d位要識企硬
你唔會以為返五日半就唔洗OT下話

利申:5日冇乜OT

咁你番幾點收幾點?
5日半既工點返

難道呢班精過甩尾既老細,唔會寫5日叫你做番5日半既野?
少年, 你太年輕了

5日做5日半野
定係5日半變6日過癮d
同埋有d位要識企硬
你唔會以為返五日半就唔洗OT下話

利申:5日冇乜OT

咁你番幾點收幾點?

九至六,有時要去到六點四五先走到,返屋企唔洗做野/收call

你可以覺得我係小數
不過我發覺OT O得多既人有種奇怪既諗法,就係覺得「收咁多人工OT應份」
5日半既工點返

真係諗唔明點解OU就要做爛市
5日半既工點返

俾人嚇兩嚇就縮
如果係有聽書應該都夠料拋返個HR
5日半既工點返

俾人嚇兩嚇就縮

五日半
定而家份新工6點2走都比人當怪胎

利申 之前份工5點半走 manager 隻眼開隻眼閉
睇到d ibank support請人好似好高人工咁
要識d咩先入到去
除左英文
定而家份新工6點2走都比人當怪胎

利申 之前份工5點半走 manager 隻眼開隻眼閉

準時走有問題?
5日半既工點返

俾人嚇兩嚇就縮

五日半

5日半既工點返

俾人嚇兩嚇就縮

五日半

做地盤grad engine都係返五日半,但佢地拎緊20k。
5日半既工點返

俾人嚇兩嚇就縮

五日半

做地盤grad engine都係返五日半,但佢地拎緊20k。

It is dog
fg 返左新工一個星期,正係叫你設計個網頁版面,其他時間冇野做,應唔應該搵過份?
fg 返左新工一個星期,正係叫你設計個網頁版面,其他時間冇野做,應唔應該搵過份?

咁一個星期你expect人敢比D咩你做

你係咪見front end先?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞