IT 界討論區:FG IT輔導中心(12)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
network工唔洗返shift 但收工可能要remote再做係咪基本

17 u fg, 有份offer network engineer 5day, 福利唔錯但得13k 13月糧. 係唔係狗也不屌?

17 u fg, 有份offer network engineer 5day, 福利唔錯但得13k 13月糧. 係唔係狗也不屌?

搵過份喇

搵過份喇

咪係, network 9 諗緊轉番行做 code 9
第一頁個參考價:
乜都唔識 + HD: 14k - 15k
識少少 + HD: 16k-18k
u gard + 白紙: 16k~18k
u grad + 有intern/相關pt/freelance exp : 19k ~21k

想問下大家依個價係for每個星期返5日朝9晚6嘅工定係點?
啱啱fresh grad搵緊工嗌18k 依家陸續有啲offer 但係有啲係朝9晚630 有啲朝9晚7 又有啲話朝9晚6但又好似出名多ot

依家想in多兩間睇下有無好啲嘅 下個星期仲有一兩份工可以in 本身expected salary都係寫18k 但啱啱上網睇到同一間公司入面嘅support嘅opening寫到明星期六都要返 所以p嗰份雖然無寫但我都有啲懷疑星期六都要返

如果星期六都要返 我係唔係應該expected salary再寫高幾k先啱?

認真?

搵過份喇

code 9好似一路都好Pay啲?

搵過份喇

code 9好似一路都好Pay啲?

Infra最慘係多數都預你7x24

咪做啦
第一頁個參考價:
u grad + 有intern/相關pt/freelance exp : 19k ~21k

啱啱fresh grad搵緊工嗌18k 依家陸續有啲offer 但係有啲係朝9晚630 有啲朝9晚7 又有啲話朝9晚6但又好似出名多ot

依家想in多兩間睇下有無好啲嘅 下個星期仲有一兩份工可以in 本身expected salary都係寫18k 但啱啱上網睇到同一間公司入面嘅support嘅opening寫到明星期六都要返 所以p嗰份雖然無寫但我都有啲懷疑星期六都要返

如果星期六都要返 我係唔係應該expected salary再寫高幾k先啱?

認真?

認真嫁 不過我估寫高幾k佢就唔會請我 但如果佢比唔到高幾k我又唔想做佢

下星期in嘅時候問清楚睇下咩環境再算 見咁多份暫時都未見過一份係星期六要返
第一頁個參考價:

同一個價緊係好似你講嘅最高朝9晚6, 5 days就最好啦 但驚理想歸理想姐
16 FG 做左一年
Oracle ERP Implementation
既Business Analyst

大家點睇呢行,有冇前途可言

oop最dominate就係佢 唔垃圾
垃圾點會咁多人用呢

寫完C++
再寫Java,覺得好爽

寫完Java去寫Python覺得解脫左

諗法一樣
我順序學C++, Java, Python, 真係一個爽過一個

寫完Python頂唔撚順轉頭舞番java點睇

你係咪寫慣左static type,再轉python

覺得java有一種好安全既感覺

java死忠
望番自己既舊曲一眼就知大概做緊乜既感覺真係爽

同埋其實你唔識上網搵人地D CODE睇好易就知人地做緊咩
python真係大部份時間都係一舊雲
關你家事 擺IT人上枱
關你家事 擺IT人上枱

關你code事
關你家事 擺IT人上枱

關你bug事
關你家事 擺IT人上枱

關你狗事

好似掉轉講,變身前先至似IT人

oop最dominate就係佢 唔垃圾
垃圾點會咁多人用呢

寫完C++
再寫Java,覺得好爽

寫完Java去寫Python覺得解脫左

諗法一樣
我順序學C++, Java, Python, 真係一個爽過一個

java死忠

java 不嬲強調呢樣野,自己又用開佢堆library,係爽既
c#都ok ga!
js Python係就係快手,不過都係不了

諗法一樣

java死忠

java 不嬲強調呢樣野,自己又用開佢堆library,係爽既
c#都ok ga!
js Python係就係快手,不過都係不了

有冇前輩高手介紹下java有咩新野值得學
例如上年學rxjava真心正
ASSO畢業 學校都係學C++同JAVA 跟住自學左d web既野
想搵份web developer trainee做
學左一個月有多 可以做到個基本Personal Website出泥
係咪可以apply得 價位係幾多到?
上jobsdb搵左幾份 有冇巴打指點下
http://hk.jobsdb.com/HK/EN/Search/FindJobs?KeyOpt=COMPLEX&JSRV=1&RLRSF=1&JobCat=1&SearchFields=Positions,Companies&Key=web&JSSRC=HPSS

http://hk.jobsdb.com/HK/EN/Search/FindJobs?KeyOpt=COMPLEX&JSRV=1&RLRSF=1&JobCat=1&SearchFields=Positions,Companies&Key=BANNERSHOP&JSSRC=CSBAS&posFix=1
岩岩take 左green tomato 既offer,聽講ot好勁,有無人知個到ot有無補水?

利申 17fg
岩岩收到fdm singapore ba offer
長遠計 fdm抵唔抵做
做兩年ba跳唔跳得番入big4
佢出22k好吸引
Big4 有幾難入
長遠計 fdm抵唔抵做
佢出22k好吸引

做咩咁想做big4
長遠計 fdm抵唔抵做
佢出22k好吸引

做咩咁想做big4

但唔計呢樣野, 有singapore offer點都狗衝啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞