IT 界討論區:FG IT輔導中心(12)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
hactl trainee 有冇伏
16.5k好似唔錯

之前有post討論 你可以search下
我以前都拎過offer但無做 覺得遠
hactl trainee 有冇伏
16.5k好似唔錯

之前有post討論 你可以search下
我以前都拎過offer但無做 覺得遠

用dual core 機寫app?

好多時做大account,老細都要你硬食

老細開聲就無計, 但都要比老細知唔係你唔合作, 係客既問題

老細跪緊玻璃果時 乜都做得出

做vendor code9除非係senior
如果唔係都幾難say no

有冇得sayno 咪又係睇個pm夠唔夠牙力 如果連pm 都同user跪低你做細既仲可以sayno咩

傳聲筒pm

所以上面d人冇料又唔熟technical 受苦既咪係班code9

你叫幾多? 聽fd講今年果d大部份16k

5日半既工點返
我而家見contract 上面寫多過5日就完全唔考慮

btw上面位OU既同學仔,唔好做爛市啦好嘛
5日半既工點返

難道呢班精過甩尾既老細,唔會寫5日叫你做番5日半既野?
少年, 你太年輕了
5日半既工點返

難道呢班精過甩尾既老細,唔會寫5日叫你做番5日半既野?
少年, 你太年輕了

5日做5日半野
定係5日半變6日過癮d
同埋有d位要識企硬
你唔會以為返五日半就唔洗OT下話

利申:5日冇乜OT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞