IT 界討論區:FG IT輔導中心(12)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
16 FG 做左一年
Oracle ERP Implementation
既Business Analyst

大家點睇呢行,有冇前途可言

岩岩take 左green tomato 既offer,聽講ot好勁,有無人知個到ot有無補水?

利申 17fg

岩岩take 左green tomato 既offer,聽講ot好勁,有無人知個到ot有無補水?

利申 17fg

巴打你offer幾錢

利申 17fg

巴打你offer幾錢

利申 17fg

巴打你offer幾錢

岩岩收到fdm singapore ba offer
長遠計 fdm抵唔抵做
做兩年ba跳唔跳得番入big4
佢出22k好吸引

做咩咁想做big4

有big4情意結
想做risk advisory
但今年入唔到
做緊份工,全部野都好好(公司,同事,地點,人工,工時),但d 野自己做極都做得唔好,覺得好大壓力,好唔開心,想辭職
做緊份工,全部野都好好(公司,同事,地點,人工,工時),但d 野自己做極都做得唔好,覺得好大壓力,好唔開心,想辭職

你需要時間
你必須很努力
才能看起來毫不費力

你需要時間
你必須很努力
才能看起來毫不費力

代表你能力問題
由inhouse 轉vendor再轉inhouse 而家又想做返vendor
由inhouse 轉vendor再轉inhouse 而家又想做返vendor

點解

你需要時間
你必須很努力
才能看起來毫不費力

你未慣姐

點解

做既野悶到訓著
不過之前做vendor走就因為workload同有個project成日要返大陸

利申 17fg

巴打你offer幾錢

原本而家既fg人工咁高

早幾年要有啲料先叫到18k up

利申 17fg

巴打你offer幾錢

長遠計 fdm抵唔抵做
佢出22k好吸引

做咩咁想做big4

但唔計呢樣野, 有singapore offer點都狗衝啦

FDM最起碼都ibank啦 at least 我見會沖FDM既人都係aim ibank
不過新加玻係無得輸
10月係咪有APII ?
長遠計 fdm抵唔抵做
佢出22k好吸引

做咩咁想做big4

FDM最起碼都ibank啦 at least 我見會沖FDM既人都係aim ibank
不過新加玻係無得輸

咁我知既
但我對ibank無興趣
只係想入big4

點解

做既野悶到訓著
不過之前做vendor走就因為workload同有個project成日要返大陸

做緊vendor, 見左inhouse 工發覺好悶, 同interviewer講太少野玩, 無興趣
長遠計 fdm抵唔抵做
佢出22k好吸引

做咩咁想做big4

不過新加玻係無得輸

咁我知既
但我對ibank無興趣
只係想入big4

第一次聽人咁講
Risk advisory好似同ba係兩回事喎。你4間big4都試哂?

點解

做既野悶到訓著

做緊vendor, 見左inhouse 工發覺好悶, 同interviewer講太少野玩, 無興趣

其實係咪做開vendor chur開之後轉inhouse會好唔慣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞