IT 界討論區:FG IT輔導中心(12)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
有咩公司係應該列入黑名單嫁

Python 好慢

Pypy
Cython
numbs

2真係
個次壓到我13k

2真係
個次壓到我13k

其實每年呢d 時間都好多求職post
我想分享下我個人既睇法

有時你地上黎問份工好唔好做,比較唔同公司既offer, 其實係冇意義

有d 人鐘意hea, 冇野做就等於好做,有d 人就想學多d 野,冇新野做就覺得唔好做

另外有d 人會好醒目,老細會鐘意,結果步步高陞
跟住話呢間公司好做有前途
點知你條7頭入到去間公司俾唔到同樣待遇你,又失望又覺得俾人水左

其實你地搵工應該諗清楚自己想要d 咩
要錢,睇錢就夠,想要career path, 就問清楚入面上位條件係點,競爭大唔大
因為個個人都唔同,上黎問係冇意義既

呢D警世之言, 佢地唔會理

如果真係咁清楚自己做乜就做咗啦
使乜問

我知我認真左,sor9y lor
到底幾時先可以淘汰Java依隻垃圾Language

點解垃圾

oop最dominate就係佢 唔垃圾
垃圾點會咁多人用呢

寫完C++
再寫Java,覺得好爽

寫完Java去寫Python覺得解脫左

諗法一樣
我順序學C++, Java, Python, 真係一個爽過一個

寫完Python頂唔撚順轉頭舞番java點睇

你係咪寫慣左static type,再轉python

覺得java有一種好安全既感覺
想知呢到D人係咪個個拎住好多張唔同既CERT, 我一張都無考過

agent 都計
想知呢到D人係咪個個拎住好多張唔同既CERT, 我一張都無考過

我無cert

我無cert

我無cert

我無cert

陰公
CMI 做network infrastructure 既GT 點睇?

agent 都計

你係經之前agent 見hke it developer 定 direct apply
係asso fg 定 u fg

你係經之前agent 見hke it developer 定 direct apply

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞