「月經」移英車主討論區2

1001 回覆
18 Like 11 Dislike
2年牌 1000£咪平囉
唔好要黑盒
會後悔
黑盒check到你超速 之後就加保費
得不償失
據說好難揸到令到個盒滿意你嘅揸法
下年點都加
即係整個局嚟引你落撘
我係唔想個盒霸咗個USB位同停車食電所以無用盒
新牌£600
英國揸自動波既趨勢係點
大既2030會過去
得自動波牌
唔賣汽油新車啫
要全面取代可能2050都唔知得唔得
本地人又無錢有幾多個可以成日換新車
咁啲人要揸棍波舊車自然要棍波牌
部份本地人玩3年pcp/hp 之後就換新車又3年
自己唔玩舊車又夠錢買自動皮咪唔洗理
你行出街見幾多新車幾多舊車
就知定時PCP換車嘅人一定唔會係多數
殘到飛起香港一定拎咗去劏嘅呢度都日日見得到
所以先話部份, 講舊可以舊到唔洗road tax 既車都有
不過本地人點做/"趨勢"都唔係重點, 最緊要睇自己銀包買到乜車姐
有冇人第一次買車就買£10,000-£20,000既車
第一年用盒750£
第二年拎走個盒£500
Jazz仔正常揸,當然我無超速,70最多揸75,係太多人人云亦云講就信
你點㩒
我三年牌 試緊㩒啲車仔都2~3k
Fiesta ST line 同ST都係爭1000 2000鎊
真係不如直接要ST算數開心啲
利申:9月起行
但我諗我應該唔會超速
我雪櫃牌 考完到依加都未揸過 人生未試過揸超過50km/hrs
安全駕駛真漢子
大家d偈油brake油會唔會自己換?
好多20 miles/h (32 km/h)
我係用同一架12年aygo去試同一個城市嘅幾個post code,最平700最貴1100,aygo依d1.0L廢車緊係平
內街過20mph影快相
巴士線影相etc
呢度玩法同鏡頭密度豐富過香港好多

自己本身香港唔超速
但呢度成日限50mph一嘢跌去限30mph再影相
我一路揸一路開住個車速限制先放心
記住開頭得6分超速一次經已3分
有冇人玩pcp 定本地人先比?
雪櫃牌 擺兩年後無行車歷史計唔計架?
換牌唔計新牌仔, 有齊12分
不過就算有都唔好試
我係祖國雪櫃牌已經大約半年

唔係 香港轉牌過黎
咁計考完兩年, 唔洗揸車都得
咁我擺多個牌一年 等車價閪冧先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞