「月經」移英車主討論區2

1001 回覆
18 Like 11 Dislike
唔會啦, 你過夜先差, 已經平好多
你當收費快叉站係油站既6-7折,自己家用叉電線再係叉電站既6-7折左右
想問下有無人揸過Renault Clio?
睇中左架RS 版,17年 賣 1萬3千磅
Honda / qq
住倫敦?
上網見唔少Clio都要俾ULEZ
曼城
倫敦收得 ulez 既車,即係代表其他城都會跟住收類似 ulez 收費,唔好博
睇tram啲廣告話嚟緊有clean air zone係咪商用/中型車先要
我上佢個網睇話包曬成個greater man
暫時淨係商用車
不過你預過多兩三年私家車都會跟
咁真係要諗諗
不過好似euro 4對落先收
Clio 好似diesel 先唔符合ULEZ 啫,氣油從來OK
如果city 揸就揀電油啦
遲早city zone 全部diesel 都收錢
睇下邊個埠

你話啲中小埠甚至大埠

本身個city中心已經無咩交通配套只係得巴士接駁既話

Extra charge for diesel vehicles 肯定係擾民措施

應該得 敦倫先有充分理由玩依項措施
所以曼既ULEZ 同diesel charge 咪call off 左囉
但除左揾食車,diesel 好難抵玩過petrol
除非Diesel PHEV
想買電車有無推介 Tesla加左價好貴
祖國唔好玩電車 除非公司或公營機構無限金錢資助換車

因為一凍起上黎 全電車嚿電肯定898

另外買Hybrid car 就不如買番油車
但遲早都會禁油車
好似遲啲只準出電車牌
依條問題應該問 上帝 點解鋰電池係寒冷天氣下會收皮
2030 無汽油新車姐, 2035 先無hybrid 新車
咪當出架ulez 汽油車玩幾年, 之後先換bev
屋企有得叉同短途咪問題不大
當冬天打多個8折, 都仲有150/200mi 行
有人買Toyota aygo嗎?
聽講要等好耐先有車?
有冇波子車主?
電車貴過油車成2-3萬英鎊
入油入唔入到十年
諗起呢個差價真係買唔落電車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞