「月經」移英車主討論區2

1001 回覆
18 Like 11 Dislike
香港係全世界最多
要睇埋英國有冇同款同型號
model number要match

要嘅咩?英國見唔少日本水貨車喎,由豐田Alphard到日產Figaro都見過,呢幾款英國有同款?
日本先係最多
你岩
不過啲飛仔車香港出街一日見到十幾部
去日本旅行成個trip一部都見唔到
點會日本一部都見唔到JDM唔係指淨係日本本土先有嘅車型咩?定係改裝過先計?
飛仔車呀
FK8 算唔算JDM
日本賣果啲先算
FK8 日本都有賣架
如果咁講任何非日本買嘅R32 豬扒 Civic都唔算JDM啦如果只計日本買嗰啲
我夠知
可以咁講
預計今年年中到英國,鐘意架bmw3系旅行車好耐想買,但見大家話而家二手車好貴23年會平返,應該先買架平車揸住先到佢平返再換車?
鍾意就買啦
早買早享受
遲幾年你又可能諗第二架
補充
仲可能遲d開始多ev優惠政策
到時又唔會諗返汽油車
Btw如果你年中先嚟好大機會要一炮俾哂
無住返幾年pcp都好難做
無知一問
咩叫pcp
上會🤣
有分pcp同hp
Pcp相對每個月供少d,完左最後可以俾一筆錢買斷
Hp就供完架車就係你
https://youtu.be/ZH7V2tU3iFc

睇左呢條片,架Kia舊電好勁咁 有無ching揸e-niro? 呢個價錢個range 同charging time差唔多拍得住tesla好似好抵,唔知多唔多野壞?
Kia 英國 超長保養期
有7年warranty

280miles battery range, 1.x hours quick charge (up to 80%), £3x k in stock price

too good to be true
問題係個樣差左d

VW 架id6 幾時有
上個post 話ev6正。比另一位巴打串狗都唔屌韓仔車!
3系estate車身比較長,泊城市路邊位有時好短好難出入,泊完之後亦好易俾前後車出入hi花;本地人一般都好粗用車,hi到都唔撚理你,特別係揸公司果啲商用送貨van仔,大多數都成身傷痕,你觀察下就會明白
我仲係香港果陣公司俾左架kia我揸左三年,好似total都揸左十萬公里,除左好食油之外都無咩問題

ev6睇落好型仔 巴打go for it
個樣真係好肉酸 唯一一樣hold back既reason
岩岩唸到,其實英國啲車行收唔收香港出既master card? 我全部卡都未cut,如果可以用credit card碌架車出黎再做分期,仲簡單過finance
好似cazoo 肯收信用卡
其他車行就要手快插入機先, 因為信用卡佢地要俾多5-10%手續費, 多數預你俾debit card
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞