「月經」移英車主討論區2

1001 回覆
18 Like 11 Dislike

jeep/ land rover點細呀
唔加後波鏡咪得 or 買部新少少年份
過去做野可能得2年合約(有機會續或者之後去第個city) ,長租會唔會乾手淨腳d ?
係英國pass左棍波,想平平地買架棍仔,但係一年既insurance仲貴過車價
擺個牌一兩年先
試吓預早兩星期quote, 時間鬆動啲有機會平啲
如果有2nd driver加名又會平啲
黎緊要日日用車,唔想次次痴車坐
除非你搵好多

唔係 養架車好撚貴
重有 巿面上有啲insurance Cat. N / S 車

千祈唔好灑時間去研究買啦

買完你會揼春交保費

係祖國買二手車 要慬慎check 架車history

隨時買架 陀衰家番黎綁住你
有 2nd driver 居然會平啲
但而家啲車貴左好多
£10000都冇咩選擇
唔趕住用 咪由佢

我就唔信唔跌 你估祖國啲車好似腥港啲樓咩
馬2就算 但要操車
London 一條友想買架 Smart Fortwo 做假日車去南部
見有啲幾年前嘅二手款免 road tax
呢排D油費咁癲
睇黎唔出EV都要出架plug in hybrid先掂
如果住Apartment大家易唔易搵到位差電?
我見唔太舊(2019+), 平少少(21K-)PHEV既選擇有以下呢幾款:
1. KIA Niro
2. Hyundai Ioniq
3. BMW 2 AT
4. Mitsubishi Outlander (大部車重, 唔efficient)
5. Toyota Prius (Uber車, 高miles)
6. MINI Countryman
大家有無咩推介
其實油錢都有限數,如果淨係返工放工,接送𡃁仔
一年油錢預£800-£1000 (一年5k miles, 普通油車50mpg計)
反而車價/維修保養呢啲可能仲襟計
現在係乜撚野都加價

保費 車價 維修保養(MOT ,service)
係咪一take pass?難唔難?遲啲我都要英國考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞