「月經」移英車主討論區2

1001 回覆
18 Like 11 Dislike
笑左
你知我講邊間
bham得一間香港人車房之嘛唔係咩
不過我唔係住bham,係個師父住bham
我距離bham 2個零鐘車程 佢揸車嚟我屋企整
車機 其實跟YouTube 整 係換到

不過辛苦錢 比人賺好過
架車壞油泵
唔知今次又要洗幾多錢
thx ching,分析得好詳細,其實我主要都係想慳錢,我地出去做野每mile有25p可以claim番做expenses,公司上年開始推行go green政策,整左幾個7kW差電位,暫時未見過full occupied,不過就算滿左都可以泊去附近超市,好似有3個鍾免費泊車,都係7kW左右

出去果陣有時會去到治安幾差下既地方泊街邊一兩個鐘,我見有同事買tesla,不過我唔太想,始終架車貴,驚比人爆玻璃

我research 下phev先,可能phev真係更好選擇
想平買豐田 Uber 周街都係
建議轉咗牌先
轉牌要搞成幾個月
買左先 搞掂哂先寄去
真呀 唔好聽人講話轉左牌先買
無車同無腳無乜分別
我一到左就買車 之後慢慢先搞換牌 一收到就通知保險公司轉牌轉地址 即刻就refund比我
都痴線嘅雪藏牌緊係1-2k買架垃圾嚟揸啦
嚟左3年
第一年corsa
第二年mito
第三年 audi a4

全部10年車以上
保養自己做多

全部開心使用
人地有錢鐘意買架貴啲自己渣得開心關人撚事?
BP有app
直接用app揀pump number
拎油槍直插入油搞掂
係如果揀full tank要100鎊deposit煩d
大把人賣左層樓都淨袋最少5球HKD過黎.....
叫人買架一兩皮車.
一家三口
請問20k budget suv大約3年車齡有冇推薦
揸緊mini 5 door但係放架bb車,尾箱就收皮😭
上面睇左有qashqai?
本身想睇汗血x1但係out budget😩
bp入用app揀20鎊
一路㩒住油槍
夠會自己彈槍唔俾你入
放手咪停槍囉
CHR?
我發覺唔好買超大架既SUV
有d 車場好撚難泊
Thx睇下先
本身鍾意揸mini但係真係無位擺野even係countryman
X1個size我覺得好夠x3都太大
我鄰居仲要勁多買discovery我都覺太大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞