「月經」移英車主討論區2

1001 回覆
18 Like 11 Dislike
上網睇係會記錄咗先
到你換英國牌會印返上去
好似係
原來係咁
以為可以走得甩
Dvla 做嘢慢過閪
呢排d價係咪又升哂
hybrid同電車 升左幾k 因為油價升
電費加60%
雖然都平過油

好撚癲 6分就釘
分享下,benz dealer 買左部 2015年 A 仔:
- BENZ UK 網頁睇附近得兩部自動波A 仔,就最平個部
- 網頁登記,SALES 打嚟約時間試車,俾 GBP 250 deposit (話試完唔岩可退)
- 當日睇車,條軨勁殘,花晒,4條軚皮晒口,但外殻內籠幾新
- SALES 話交車會翻新條軨,換新軚
- 交國際牌影印,試車,得等同老婆試車,SALES 自己返OFFICE,15 分鐘出街自由行
- 15 分鐘後返到去,基本OK,SALES 話會 E 份野俾我簽,話當日簽返俾佢就DEAL
- DAY 4 叫我過數,又係網試簽野(其實全程一張紙都無),再自己買車保
- DAY 5 收車,條軨靚晒,換左新軚(唔知乜牌),SALES 搵經理落嚟吹幾句,走人
大家剛到英國係咪都係一炮過買車?
因為無信貸紀錄?
通常住滿三年先玩到PCP/HP
唔知有份工會唔會易啲
想問英國車牌185日居住條件係咪一定要符合?

因為香港P牌今年7月尾到期,咁啱7月中先滿足居住條件

P牌過期後,仲換唔換到英國車牌
埋單幾錢?
香港P唔P牌關換唔換到英國車牌咩事?
你P牌都一樣可以換到
車價 133xx, 加左3年保養plan包mot 27xx, total 16xxx
無價講無野送?
問佢有無discount, 佢話fix price, 自動波無乜得,本身呢部第一日上網已經俾得book 左,相都未上網

前後飲左兩罐可樂,同送我地出門口(呢度應該唔興送野)
靚價啦 approved used算平 行左幾多miles
要開cam 同個呀sir會係咁問問題
唔使諗掛機
諗緊買kia approved used car, 貪佢保養夠長
想要i20N
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞