「月經」移英車主討論區2

1001 回覆
18 Like 11 Dislike
要用左手開門
避免做開門L
痴鳩線
If you injure someone by opening your door you can be punished by a fine of up to £1,000.

其實真係無影響
many thanks
岩岩買左架 2手 208

如果想蒸下籠 呢度有無呢類服務?
係倫敦
我開親門都兩隻手開,咁點計
英國成日落雨,我想問如果買車,你哋會唔會考慮買 4 驅?

自己香港有揸車,主要一家大細家庭車用。
香港降雨量多過英國
係成日落雨,但微雨多,遮都唔使擔
唔同香港
如果你落腳地會落雪
買四驅好啲
請問曼市會唔會落雪同成日落雨?
我都有考慮2008 或 3008.... 求包膠
搞左一排。後日先送
再update 你
我諗緊2008 或者 Kia Niro/Ceed
睇你住邊區
距離曼城市中心左邊20分鐘同埋右邊20分鐘車程都好大分別
想問下有關private hire vehicle嘅問題,

我自己有部vw T6諗緊運唔運埋過去,
因為自己都想過到黎之後揸車搵食。
睇左好多council都係話第一次reg做private hire vehicle 要5年車,
但係就唔知係喺英國出牌5年車,定係出廠5年,
有冇師兄知道?
英國成日落雪
真係唔知邊個講

如果咁多雪
local 人唔使專登飛去其他地方滑雪

同埋
當落大雪之前
各地Council 會喺路面上倒砂礫

所以話一定要買4驅
要換雪軚既
跟住未喺英國住夠時間

當然你有錢
唔介意用多d 油
為安全
咁就完全冇問題
兩大一細,屋企兩架車
Yaris hybrid 2016, 上年三月入手,£8000, 不過好粗咪
第二架Smart fortwo 2016, 仆街都係£8000
難得呢到parking多數唔駛錢,玩細車真係好開心。

未到嘅巴打可以唔駛咁心急,英國唔同區嘅道路情況都幾唔同,唔同屋企對車嘅需要又唔同,黎到了解下先或問下住目標落腳地方嘅人。
車內濕有冇開大暖氣同風扇散水氣?等大概3-5分鐘就散哂。
呢期架車成日結霜,朝朝返工之前都要搞一輪
暖氣係用引擎餘溫水箱水
唔係用油用電
開暖氣點會嘥油
理論上要開著把風扇
吹engine d 熱氣入車內
嗰下要用電既

但.....正常都用唔到幾多油
除非佢架車套heating system 勁食電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞