「月經」移英車主討論區2

1001 回覆
18 Like 11 Dislike
二手車幾時回落
德國 同歐洲 有台積電時 晶片多返就回落嫁啦
想買車代步 但個市場都係overpriced
如果接受到 2手5年 電車 佢地個價唔太貴
2023年中
上網睇都係
最主要係屋企無得差電,得番工果陣每日得大概4個鐘頭差電,之後就要行50-100miles

岩岩計番原來12月8號到宜家(Xmas抖左一星期)已經揸左1500miles

我就咁係autotrader search battery range 200+miles, charging time up to 9 hours 已經無左ching講果幾種車款
我上年一到步果陣未搵工就買左架insurance group 10E既車, 報8000miles一年, 好似£780一年

搵左份工之後因為工作需要揸車,employment status 變左做employed,報埋工種同include business use, mileage 加到15000一年,仲有得refund番£5
有冇人裝搵人裝過parking cam 或者apple carplay?
有冇推介邊隻好?
諗住去halford裝,但唔識揀
想問你地會唔會擺一套救車套裝係車尾箱for 長途用
黎緊要單日踩300miles 覺得冇套野係車有d 危
有咩救車野係一定要有
嘩 日日長途
上網睇過佢哋啲carplay好流
地圖唔update 或者變咗Left hand drive
唔使啦 爆軚你又唔會自己救
爆軑碌去service point先整?
call保險 正常有包road side assistance
我搵左個香港人整 好好人整得好好 一次過做哂前後cam同apple carplay
D 地博有D 好撚難睇
一快少少成架變飛車
係 但唔係嗰間車房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞