「月經」移英車主討論區2

1001 回覆
18 Like 11 Dislike
咁好?
咁我等佢cut我算
都揸緊
到期又換公司
巴打呢架牌費一年幾多?
之前都有上網睇過,好似co2排放高,都要2xx
係咪覺得因為食油啲所以想轉hybrid?
呢排諗緊prius, 之前響hk揸開舊款is200
Lm
混能車係唔係容易比偷零件?
揸緊auris hybird,考慮緊換部再慳油d/電車,有無phev/純電車ching可以分享下?

小弟番工果度每日有大概3-4鍾頭可以差電,之後就出去做野,大概每日要揸50-90 miles

如果phev/ ev只係差3-4個鍾會唔會傷電令到舊電好快打柴?

心大心細好唔好part exchange 換左架車佢好

有得叉就當然換
幾多cc 幾多年車?棍定自動?
1.4L 19年車 auto 20k miles
有無巴打買左jump starter 旁身?有咩型號介紹?
買咗水槍、snow foam、洗車水
可以洗車了
個問題係叉電有幾快先
5.5A, 7A 就無問題啦
得個家用插蘇的話叉夠6個鐘都無意思
我去Halford買咋
未用過
支槍你手握住 插入個油缸個窿到
用力會禁到個制 一禁啲油就會出
自助個到個價就係咁去
一鬆開就停 不過鬆開可能仲有幾秒既油流出黎

入油簡單到不得了

就係咁簡單
路牌-5miles係英國 係唔正確架
If it allows you should keep up the speed but not to hold the traffic
If

不過大把人係National Speed慢慢碌
記得等佢流晒先抆槍
唔好流到隻手部車都係油
未過黎,想請教下,英國普遍黎講係街搵地方泊車係咪大問題?
除左市中心 雙黃 巴士站 外 只要唔阻人 基本上 任泊街邊
真係唔抄?都考慮緊如果要轉搭火車,火車站附近會唔會無位泊低架車?
火車頭 一定係市中心

你一係行過 基本上市中心/火車站 一定雙黃

等候位 就30 分鐘 有cam 之後就罰錢 同拖車

非倫敦火車位 好多d車位泊24hour 3-5 鎊炸
火車站停車場 大約3-5 鎊24 小時 (非倫敦)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞