韓國電影集中討論區 (15)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
好鐘意sincity 睇到好肉緊
崔岷植和宋康昊有什麼不同?

如果說宋康昊是勞勃狄尼洛型的演員,那崔岷植就是艾爾帕西諾型的。

能再具體一點嗎?

您自己去想吧。藝術家之間有什麼好比的?關於崔岷植演員,可以這麼說,梳那種髮型還能不討厭的 40 多歲男人之中,除了他,沒有別人了。而且即使是用羊角錘拔掉別人的大牙,他也能給人留下暖男形象。日後,我只會把《原罪犯》看成是與他共同合作的產物。

有無人睇左夜叉 溶血諜戰? 好唔好睇
覺得崔岷植係永遠嘅top1,咩類型角色都carry到,宋康昊好似冇乜做過反派,亦都想像唔到佢做反派
好普通嘅間諜片,號稱用最多槍械嘅韓片,但冇乜睇頭 不過喺台灣搭啲景幾正,係幾似香港同大陸
由尹鐘錫執導,蘇志燮、金允珍、林珍娜主演的電影《自白》被選為「第24屆烏甸尼遠東國際電影節」的閉幕作品。
翻拍the invisible guest
成套戲最好演技係薛景求+宋再臨+李伊
覺得朴珍榮入面啲演技好屎唔知係咪造型問題定咩,好似仲係用緊拍韓劇既演技嚟拍電影咁,一係就執執個造型佢,剷青留鬚,代入感都好啲硬係唔適合做僱傭兵呢類野 連李伊啲動作姿勢似樣過佢
想講宋再臨完美演繹咗個軍人feel 好撚型
5月12
終於可以睇
韓國電影排住隊上映
正啊
宋再臨係咪成個吳建豪果個 李伊勁charm而家先知個台妹係姚以緹
講起夜叉,諗起有個問題,韓國啲大男人戲好鍾意塞個好man嘅女成員入去,絕大部份都係咁,其中一個原因可能係想改變男女不平等現狀,提高返女性演員嘅地位,但個感覺變到好施捨feel 呢啲女角多數係陪襯,冇乜發揮空間,其實香港啲紀律部隊戲一樣有呢個問題
以為直上nowe
唔睇好翻拍呢類戲
印度版翻拍好似評價唔錯
呢類翻拍普遍都係搬字過紙
對我哩類睇過原版嘅觀眾吸引力就唔大

Perfect Strangers之前又係有翻拍
唔知改得好唔好
懸疑故事好唔好睇
最重要係過程
對我黎講,結局反而唔係重點

the invisible guest由頭去到尾層層遞進
真係好撚屈
係 留長頭髮扎辮嗰個 佢同李伊啲氣勢好夠
姚以緹雖然岀場唔多但足以令啲觀眾記得佢
都幾好演技
呢套好睇阿 啲人話係女版大叔
演員全鐘瑞、金志勳、朴有林確認出演Netflix原創電影《芭蕾舞女演員》。
《芭蕾舞女演員》是《Call》李聰賢導演新作,講述前警衛員出身的女人為了最珍貴的朋友而展開的無情復仇故事。由《混凝土烏托邦》《榜法:在此矣》等製作公司Climax Studio負責製作,預計6月開拍。 ​​​
朴有林
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞