韓國電影集中討論區 (15)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
26號中𠹌咗
屌你老母武肺
巴打好翻未 ??
演員金東旭、金成圭、蔡貞安主演,由延相昊導演的動畫電影《豬玀之王》改編的同名劇公開主預告。
《豬玀之王》講述20年前校園暴力受害者的摯友,一人成為連環殺人魔亮出復仇的刀,而成為警察的另一人為了抓住他而拼命的故事,3月18日將在TVING公開。
https://youtu.be/HrU4s-kimRo
當笑片睇 光洙本色出演
牙梨保重
由Olga Kurylenko和柳演錫主演的電影《Vanishing:未結事件》(原名:寂靜的早晨)公開先導海報,並確認將於3月上映。
《Vanishing:未結事件》是一部懸疑犯罪驚悚片,講述在韓國發現身份不明的屍體後,負責該案件的刑警珍虎(柳演錫飾)和國際法學家阿里斯(Olga Kurylenko飾)的協助調查下,面對衝擊性事件的始末而發生的懸疑犯罪驚悚故事。另外,演員芮智苑飾演阿里斯的同聲傳譯。
電影以《翻樂譜的女孩》而聞名的法國導演Denis Dercourt執導,法國投資發行商Canalplus和韓國製作公司參與製作。該片曾於去年在釜山電影節進行世界首映。
上年套Sinkhole都係本色出演
金惠允主演的電影《推土機上的少女》公開首支預告片,4月上映。
該片講述19歲少女「惠英」(金惠允 飾)為了保護自己的家和弟弟,揭露爸爸突然發生的交通事故的真相。
https://youtu.be/4iC7eRQdZ5Q
由趙震雄、李星民、金武烈主演的《對外秘密:權力的誕生》獲邀參加第20屆佛羅倫斯韓國電影節。
電影以1990年代釜山為背景,講述為了金錢、權力、名譽、個人慾望而進行危險的交易的三個男人的背叛和陰謀。是曾獲第72屆康城國際電影節午夜展映單元邀請的《惡人傳》導演李元泰的新作,獲邀參與加拿大國際奇幻電影節Cheval Noir競賽單元,將於今年上映。
女主譯做智眼cls
睇左二十分鐘覺得好尷尬由造型到人物邏輯都唔知想點
演技都揾唔到個個都係到鳩叫鳩嗌

李光洙為左拍sinkhole 同呢套呢啲垃圾而唔拍running man真係傻左
我諗佢食回頭草都冇人反對啦
記得佢好似拍緊呢套嗰陣時就決定唔拍rm
佢應該都發現自己比running man定型得好勁
所以佢唔想繼續留喺綜藝其實都明白
接咗新綜藝
不過都G持佢決定
宜家電影冇乜job有綜藝都做住先啦
其實以佢拍戲實力好難擔正啦
最多係第一男配角
都係負責出嚟派吓膠 搞吓笑
佢啲戲其實ok 有套弱智兄弟做得唔錯的 絕對唔係只係做到出嚟派吓膠 搞吓笑
做唔到主角一嚟係on9形象太深入人心 演正劇會出戲 二嚟係身高太高 唔啱擔正
弱智果套拎埋男配 如果佢真係專心拍戲,就唔好再接sinkhole海盜呢啲on9戲,咁樣更加返唔到轉頭
尹汝貞將擔任第94屆奧斯卡金像獎頒獎嘉賓,她去年憑借《Minari》獲得韓國演員第一個女配角獎,為韓國電影譜寫了新的歷史篇章。今年的頒獎典禮將於27日舉行。
但弱智嗰套嚴格嚟講佢都係做哩啲
派膠 搞笑位
唔見得佢做到主角 或者villain既位
睇咗《造王者》,以為係政治驚慄片,其實係政治藝術片,入面所講嘅政壇手段唔係想像中咁骯髒卑劣,每個大事件都present得幾行雲流水,工整平穩,整體係偏悶,冇乜緊張位,亦都有預計到嘅typical情節,套戲特別在視角集中喺李善均呢個影子軍師而唔係個政治家,如果當南山的部長們咁睇會失望
btw李善均把萌鼻聲好好j cls
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞