韓國電影集中討論區 (15)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
條trailer好warm,ending一定好sad
首爾教父
個感覺十分似曾相識
樓上話似東京教父(?)
覺得是枝唔係好有能力“轉型”,題材同格調好熟悉
好大陣是枝味 佢啲戲想剪條好睇嘅trailer其實有難度
預感佢唔會再有突破,甚至差過之前
希望唔好比我講中
拍處女外語電影可能係語言問題 好多導演會拍啲comfort zone電影 艾慕杜華人聲 WKW藍莓都係
可能拍完真實芳言覺得自己唔啱拍法國戲 試下拍韓國戲掛
係唔知點解會拍韓文戲
如果拍韓片係為咗令韓國觀眾認識佢既話
拍返佢拍開既題材格調都合理既
拎 trailer 段聲夾落東京教父既畫面
應該都無咩違和感
7月cc有玉子
演員吳光祿將憑借法國長篇電影《ALL THE PEOPLE I‘LL NEVER BE》進軍康城國際電影節,出席紅毯儀式。

經紀公司IHQ於19日表示,「吳光祿參與主演的《ALL THE PEOPLE I‘LL NEVER BE》(原名:RETOUR ASEOUL)正式受邀參加第75屆康城電影節的‘一種關注(Un Certain Regard)’單元」。吳光祿本人也表示決定出席。

《ALL THE PEOPLE I‘LL NEVER BE》為韓法合作電影,該作品講述的是在小時候就被領養的25歲女性佛雷迪(朴智旻 飾)前往自己的出生地韓國尋找親生父母的故事。該片由在康城國際電影節和柏林國際電影節等都受到認可的電影導演周戴維執導。

吳光祿在本片中扮演性格安靜的弗雷迪生父,他表示:「能和全球電影人齊聚在一起,共同參加康城國際電影節,我感到無比的喜悅。作為熱愛電影的人,能夠以好的作品與大家見面,我感到非常幸福。」

吳光祿在第75屆康城國際電影節 #TikTokshortFilm 徵集活動中也推出了竪屏短篇作品 ‘NiceDaddy’,其結果將於26日揭曉。該影片的總點擊量超過100萬次,同時因為具備英文字幕,在海外也備受關注。

以比主角更加耀眼的配角身份展現41年演技生涯的吳光祿目前正在參與幻想動作電視劇《愛爾蘭》的拍攝中,他在tvN《憂鬱症》和JTBC《人間失格》中以具有說服力的演技俘獲了一批又一批的觀眾。
覺得呢套麻麻,外國好hit?
真實芳言我幾ok,冇乜水肚不服嘅感覺,睇兩個法國影后鬥戲都值回票價
《道熙呀》導演同裴斗娜新戲《NEXT SOHEE》入選康城影評人週(?)
https://twitter.com/pierceconran/status/1516709636648235009?s=21&t=IaH5o_ZWeiAKqOj5XfpXTQ
即係裴斗娜有兩套戲入康城,兩套都係做刑警
吳光祿在第75屆康城國際電影節 #TikTokshortFilm 徵集活動中也推出了竪屏短篇作品 ‘NiceDaddy’,其結果將於26日揭曉。該影片的總點擊量超過100萬次,同時因為具備英文字幕,在海外也備受關注。

屌 係咪即係抖音
應該唔係
見有啲戲去到咁上下就會出cc
套戲有啲位幾鍾意
之前睇過佢上一個韓國講電影嘅吹水節目
佢話自己經常久唔久就會去當地食野
懷疑去開有條路 順便拍埋戲
加上有cj科水 吸引力唔係冇
當初佢肯隔離十四日去金馬頒獎 仲以為會有機會同台灣人合作
poster冇咗吳達洙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞