韓國電影集中討論區 (15)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
在此次《李滄東:看不見的真相》特別展上,將展映20多年來深受觀眾喜愛的李滄東導演的過往作品和他的最新短片《心跳聲》。 《心跳聲》是李滄東導演時隔4年的新作,也是因WHO參與製作而成為話題的作品。 此外,特別展還將放映集中展示李滄東導演作品世界的新紀錄片《李滄東:諷刺的藝術》,兩部作品均為世界首映。

《綠魚》和《綠洲》等作品將由李滄東導演親自參與重制,並將在第23屆全州國際電影節上首次上映4K版本。

Nice
Viu播緊Parasite
冇睇一輪netflix
想問下中文字幕字體係咪轉左
是 好似細粒咗
同埋好似粗體咗
好難睇
我仲以為自己心理作用
睇trailer又唔似死亡動新聞 小千呢個造型成熟咗好多
https://youtu.be/mD4LPQP1Lb4
見到有幕有個女人身頭戴鹿角
凝住係講邪教野
特送真係好撚正呀!就係要呢D片動作加根漂
唔好成日拍咩喪屍片啦!
有冇人話我知
點知本地成日用mitchells vs the machines幫古天樂打j
咩係加根漂
本身香港1月上,多撚謝柒婆
有冇人話我知
點解本地成日用mitchells vs the machines幫古天樂打j
同奧斯卡既唯一關係嘛
上年少年的妳入圍都打j啦

反而唔明點解今年智齒有份玩柏林都唔用佢參加國際影片
連登仔唔當少年的你港產片的話係支冬雨TFboy主演

利申 有份反 不過係因為佢抄襲

Btw智齒有入柏林咩
小混混,韓文讀音啫
當少年的你係咪港產片係一回事,兩件事差好遠

古除咗做監製,同製作/創作零關係
相反曾國祥直頭係少年的你導演
明白 而家改期好似5月上
Wiki 寫係有份 Berlinale Special
應該都有返咁上下質素先入到掛(?)
話佢有眼光啫
咁始終係電影製作既一部分嘛
誇張咁講如果是但一套有份提名最佳電影既茶水呀姐係香港人都會有大把報道啦
其實史上得三套「香港」電影入到外語片五強,少年的你係其中一套,本應好轟動先啱,但呢啲時勢講少句算
驚被五毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞