|Switch/3DS討論|E3情報整合|MarioOdyssey/火紋無雙中文版同步發售|(45)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
個直播唔係話今個暑假會出多啲mutiplayer game但係無消息嘅
係我聽錯定未公布

ULTRA STREET FIGHTER II The Final Challengers
ARMS
Splatoon 2
Monster Hunter XX Nintendo Switch Ver.

Fifa 2k
上一個post幾岩
NS真係要諗下d game點先可以一機多玩
始終係佢其中一個賣點黎

唔係所有game都party game

唔係隻隻game係咪都分兩邊就可以得架大佬
例如隻Game既進度
你開兩邊玩咁第二隻人個進度點計?同主角色一樣咁D人唔洗買機去人地到玩咪有免費進度

RANKING點計?你單機玩到好top你有個新手朋友想同你一機開二咁點搞?

隻隻game都Mario Kart咁易搞咩

2p當新ac有咩問題
Splatoon 冇一機雙打喎
個直播唔係話今個暑假會出多啲mutiplayer game但係無消息嘅
係我聽錯定未公布

ULTRA STREET FIGHTER II The Final Challengers
ARMS
Splatoon 2
Monster Hunter XX Nintendo Switch Ver.

仲以為會再有新game
Splatoon 冇一機雙打喎

splatoon造到一機雙打都好難玩到
Q: 能談一點遊戲發佈的細節嗎:
A: MH第一次登陸PS4,可以做很多以前做不到的事,比如現在我們可以預載很開放的地圖,而之前的幾部作品是小塊區域,穿行其間需要讀盤,現在完全沒有讀盤畫面,而是無縫地在區域中自由穿行,這就是我們根據可用機能做的事;機能的強大使我們能獲得一個栩栩如生世界的良好感覺,因為怪物們都有很聰明的AI,也都有它們自己的慾望和互動,作為一個獵人跳進這個世界,會感覺這個世界在你身邊運轉,可以利用怪物之間的互動和敵對機制來幫助狩獵。

Q: 說到利用環境什麼的,我注意到有一組潛行鏡頭,這可是從未在MH中出現過的,這是在遊戲進行中全程都能做的事嗎?我們可不可以在狩獵怪物之前到處潛行?
A: 我們有某種類似mentals?(大概就是像狙擊手批的雜草偽裝的那個東西吧)的新的服裝道具,能讓你多少進入潛行模式,因為有冷卻機制所以你不能時時刻刻都穿著它,你有機會躲過怪物,反過來也有把怪物向你引誘過來的東西,所以這一回你的狩獵策略可以有不同的選項

Q: 對於MH來說,多人遊戲太重要了,這一次你們怎麼實現多人遊戲呢?
A: 當然MH一直都有4人連線的系統,你可以和朋友組隊進入集*會*所,選擇任務一起出獵,而現在我們第一次有了即時加入的(drop-in)多人遊戲機制,所以如果你在一個任務中面對怪物遇到麻煩,可以放一隻穿雲箭,告訴夥伴們加入任務幫助你

Q: 我在宣傳片中看到這一點了,但是,這麼說的話,我們還有集*會*所嗎?我很喜歡提前和朋友們組隊,開始,然後直接進入任務
A: 當然有集*會*所

Q: 說到多人遊戲,我聽說,第一次玩家可以真正加入服務器(而不是p2p連線模式?),能說說這一點嗎?
A: 是的,這是所謂「世界」這個概念的一部分,第一次日本和西方服務器合併在一起,所以世界各地的玩家可以在一起連線,不止這樣,我們還打算第一次同步發行怪物獵人遊戲,過去日本版和西方版之間至少有幾個月的間隔,這次會同時或同期發佈,你們可以盡快地一起玩

Q: 關於戰鬥系統有什麼調整是你們特別想在MHW中實現而以前從未做過的呢?
A: 首先,老玩家放心,系列出現過的14種武器全部都有,我們知道狩獵動作成分是這個系列的遊戲核心,我們不會去除任何東西,遊戲打造的基礎和你們熟悉的前幾作一樣;還有叫做"投石器(slinger)"的新道具,可以在視頻中看到,它能讓你鉤住環境的某系部分,向其移動,也可以從地上撿起石頭,放入投石器射

Q: 關於戰鬥系統有什麼調整是你們特別想在MHW中實現而以前從未做過的呢?
A: 首先,老玩家放心,系列出現過的14種武器全部都有,我們知道狩獵動作成分是這個系列的遊戲核心,我們不會去除任何東西,遊戲打造的基礎和你們熟悉的前幾作一樣;還有叫做"投石器(slinger)"的新道具,可以在視頻中看到,它能讓你鉤住環境的某系部分,向其移動,也可以從地上撿起石頭,放入投石器射擊,構成某種破壞策略成分,所以是有一些以前沒有的遊戲性元素

Q: 太棒了,最後還要為烤肉架喝彩
A: 是啊,無烤肉,不獵人!

無link?
上一個post幾岩
始終係佢其中一個賣點黎

例如隻Game既進度
你開兩邊玩咁第二隻人個進度點計?同主角色一樣咁D人唔洗買機去人地到玩咪有免費進度

RANKING點計?你單機玩到好top你有個新手朋友想同你一機開二咁點搞?

2p當新ac有咩問題

咁你唔係到個時,第二條友想玩番自己個進度咁點
你話game內自由轉AC
可以咁樣係game入面開AC咁佢仲洗唔洗賣機賣game
上一個post幾岩
始終係佢其中一個賣點黎

例如隻Game既進度

我對上一次買任記主機就係nds
因為個時算係第一部主機有2個mon仲有觸屏
算好有特色
但你如果整成堆game成唔到個觸屏 我點解要揀nds

我明白有部份人追game打 有好game就買埋console
但今次switch咁多人買 連平時唔買任記console既人都會買 好明顯就係今次個買點真係好

有d game無雙打我明
但到底有幾多portion既game可以一機雙打
Splatoon 點解又唔可以雙打 限定local悠閒玩有咩所謂
上一個post幾岩
始終係佢其中一個賣點黎

例如隻Game既進度

2p當新ac有咩問題

為左有得用盡雙打功能硬加一機雙打落去,好無謂
好似射2,如果要左右或上下雙開,完全影響成個體驗
上一個post幾岩
始終係佢其中一個賣點黎

例如隻Game既進度

2p當新ac有咩問題

如果真係可能要咁搞

但到時個mon又會太細
上一個post幾岩
始終係佢其中一個賣點黎

例如隻Game既進度

2p當新ac有咩問題

如果真係可能要咁搞

但到時個mon又會太細

一個視覺唔得咩呢隻
睇黎好多人因為MHW唔出Switch
上一個post幾岩
始終係佢其中一個賣點黎

例如隻Game既進度

2p當新ac有咩問題

如果真係可能要咁搞

但到時個mon又會太細

一個視覺唔得咩呢隻

好似ARMS個場咁細就得
上一個post幾岩
始終係佢其中一個賣點黎

例如隻Game既進度

算好有特色

我明白有部份人追game打 有好game就買埋console
但今次switch咁多人買 連平時唔買任記console既人都會買 好明顯就係今次個買點真係好

Splatoon 點解又唔可以雙打 限定local悠閒玩有咩所謂

上一個post幾岩
始終係佢其中一個賣點黎

例如隻Game既進度

算好有特色

個人見解,
分jon con玩只係switch其中一個特色
手提/電視mode既切換我估係比較吸引既point黎
DS個時有好多GAME都係start menu擺左落入面/地圖放下面之類,比一機雙打易搞好多
都唔係隻隻game都要係要用下mon 篤篤篤
再比個例子,PSV夠話後面都係touch mon
咁實際上索記有冇叫隻隻game都要用到後面

重點係屌鳩任記唔出多D Party game好過係到問點解邊隻邊隻game唔出2P
商業機能體驗依D考慮我估制作商會諗得多過我地

wfc

但好多人仲排緊隊,尤其係女,好恐佈,所以MHW身負令Switch跌價o既重任
上一個post幾岩
始終係佢其中一個賣點黎

例如隻Game既進度

算好有特色

上一個post幾岩
始終係佢其中一個賣點黎

例如隻Game既進度

算好有特色

個人見解,
分jon con玩只係switch其中一個特色
手提/電視mode既切換我估係比較吸引既point黎
DS個時有好多GAME都係start menu擺左落入面/地圖放下面之類,比一機雙打易搞好多
都唔係隻隻game都要係要用下mon 篤篤篤
再比個例子,PSV夠話後面都係touch mon
咁實際上索記有冇叫隻隻game都要用到後面

重點係屌鳩任記唔出多D Party game好過係到問點解邊隻邊隻game唔出2P
商業機能體驗依D考慮我估制作商會諗得多過我地

出多幾隻好似剪紙哩類game 咪幾好, 1800yen 可以溝下女,

一班人又可以輪住玩,其他們係側邊幫口

隔離po又話小人買個價就正常番,頭先去灣仔問完走都走唔切

端午節排隊買switch等mh嗰班係時候恐慌性拋售

端午節排隊買switch等mh嗰班係時候恐慌性拋售

呢個真
26XX照買
http://dengekionline.com/elem/000/001/538/1538583/
――開発期間は、どのくらいかかっているのでしょうか?

辻本:構想も含めると4年近くかかっています。
4年前已經想做返好人
任地獄唔比人走
點解ODYSSEY冇得控LUIGI
淨係想知而家市面/ splaton既pro 制仲有無災情

唔俾派綠帽

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞