|Switch/3DS討論|E3情報整合|MarioOdyssey/火紋無雙中文版同步發售|(45)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
[方丈?]Sony拒絕參與Minecraft/Rocket league全平台連線 又被傳禁止MHW在Switch發售

按之前傳聞switch應該係有另一隻

睇下點啦
傳聞入面浮到上面既內容都中到8-9成

capcom到下年年尾或者19年頭先出全新MH係switch其實都冇咩所謂,switch仲有一批啱拎出街玩既game未現身,E3 既game list除左FE無雙同rocket league,其他都要買
當年wii, 3ds都唔係靠mh起家,反而係capcom需唔需要mobile platform依條水,等mhw開賣就自有分曉

3DS有4分1關佢事
當年311日本消費意欲低
3DS喺暑假立即減價10000YEN仲突然殺出隻MH3G
連埋3DS本身有既一廠GAME先爆得咁勁
網連比人用dna人屈雙冰龍

開左online喇咩?

我都以為未,但係尋晚入場見到有2,3個人可以打下,不過再夜啲就冇哂人,可能係熄左ser
俾錢capcom唔俾出喺switch唔遺反公平法咩

俾錢單野應該唔係真

應該唔係真 MHW應該係機能問題 淨係見到佢出係PS4 xboxOne PC就知 3個機能都比Switch好

依個我同意,佢依家個模式,如果冇好似zelda咁拎住部機做 optimization,switch可能會run唔掂, framedrop出事
而且依capcom講,幾年前開始做development,同時任記派development 機派得遲,capcom做唔到/切落switch度
我覺得mhw唔可以同一時間落到switch係合理
不過,你話係咪switch會一段時間冇MH Game,依個就唔知啦

btw 反而我好奇,點解xbox 同pc係Asia冇得發行, ps4亞洲獨家

https://twitter.com/geoffkeighley/status/874666371103072256
今次東西方差別唔少不過兩邊都冇Sony第一份,連登gk洗唔洗開個圍內投票

https://twitter.com/geoffkeighley/status/874666371103072256
今次東西方差別唔少不過兩邊都冇Sony第一份,連登gk洗唔洗開個圍內投票

單計機能XB1X超過PS4PRO成為當今最高機能CONCOLE
又玩水冷又真4K+60fps
唔係XB1自己開壞頭其實有得追
真係唔明佢地點解自己要得罪玩家

俾錢單野應該唔係真

應該唔係真 MHW應該係機能問題 淨係見到佢出係PS4 xboxOne PC就知 3個機能都比Switch好

依個我同意,佢依家個模式,如果冇好似zelda咁拎住部機做 optimization,switch可能會run唔掂, framedrop出事
而且依capcom講,幾年前開始做development,同時任記派development 機派得遲,capcom做唔到/切落switch度
不過,你話係咪switch會一段時間冇MH Game,依個就唔知啦

btw 反而我好奇,點解xbox 同pc係Asia冇得發行, ps4亞洲獨家

Sony點都有塞錢,又有獨家content,又亞洲獨家
[方丈?]Sony拒絕參與Minecraft/Rocket league全平台連線 又被傳禁止MHW在Switch發售

睇下點啦

capcom到下年年尾或者19年頭先出全新MH係switch其實都冇咩所謂,switch仲有一批啱拎出街玩既game未現身,E3 既game list除左FE無雙同rocket league,其他都要買
當年wii, 3ds都唔係靠mh起家,反而係capcom需唔需要mobile platform依條水,等mhw開賣就自有分曉

3DS有4分1關佢事
當年311日本消費意欲低
3DS喺暑假立即減價10000YEN仲突然殺出隻MH3G
連埋3DS本身有既一廠GAME先爆得咁勁

當然佢有提升銷量啦,有冇1/4我有疑問,只不過純為MH出機既人數,實際唔影響3ds既壽命,始終任記自家game fanbase 比任何3廠強太多
$2899仲貴過我偷跑買

冇左MH仲炒乜鳩

真係唔好以為連登友話唔買就真係全世界都無人買
出面好多人仲好想玩MHXX
身邊好多fd 同同事,佢地跟本無打開機無PS4
佢地對MHW 0興趣,HMXX 依D 先係情意結
個個都爭住出switch
只係佢地見到依家個價入唔落手。想等多陣
連登 ≠ 全世界

冇左MH仲炒乜鳩

連登 ≠ 全世界

唔洗太真心

冇左MH仲炒乜鳩

連登 ≠ 全世界

好耐之前已經咁講啦
睇到自己咁高
建議大家停止假膠認真討論
建議大家停止假膠認真討論

https://www.facebook.com/monsterhunter/posts/1494330940588219
鬼佬任豚又表演

Don't forget about the Nintendo Switch! Some of us bought it expecting a Monster Hunter game. I really don't know if I have the time to learn Japanese.
係呢到咁講實俾人屌死
https://www.facebook.com/monsterhunter/posts/1494330940588219
鬼佬任豚又表演

Don't forget about the Nintendo Switch! Some of us bought it expecting a Monster Hunter game. I really don't know if I have the time to learn Japanese.
係呢到咁講實俾人屌死

冇左MH仲炒乜鳩

連登 ≠ 全世界

唔洗太真心

上X燈 勿認真

睇下點啦

咁就算MHW收得都唔表唔出手提版既…
始終客源唔同,依家家用同手提版分開唔係壞事,最少新嘗試

俾錢單野應該唔係真

日本獨家都話, 因為XBOX同PC自己都冇肉食, 但亞洲其他國家XBOX都未至於冇玩家, 真係唔知capcom咁樣派game係咩玩法
但發佈有講有獨家content 當時冇聽到

俾錢單野應該唔係真

依個應該係點解NS頭一年幾乎無野出
當時老任封得太實,其他廠係咩都唔知
https://youtu.be/Xb5IB9iz8C8
哇 估你唔到喎.....

俾錢單野應該唔係真

日本獨家都話, 因為XBOX同PC自己都冇肉食, 但亞洲其他國家XBOX都未至於冇玩家, 真係唔知capcom咁樣派game係咩玩法

可能用valve傾唔掂數?

俾錢單野應該唔係真

可能同valve傾唔掂數?
capcom 可能唔想為pc搞亞洲ser,想要valve搞

valve唔肯,先變左得 ps4

睇下點啦

咁就算MHW收得都唔表唔出手提版既…
始終客源唔同,依家家用同手提版分開唔係壞事,最少新嘗試

係, 對game迷係好事, 嘗試左得, 就有好野玩有多個玩法, 如果唔得的話, 就代表市場尚未接受到新嘗試既玩法, 咁咪再諗其他新野
如果 MHXx 可以好似 MHW 咁唔洗分區 load 地圖就 perfect 池
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞