HKCC18 Summer sem Go

1001 回覆
12 Like 6 Dislike

冇底唔係問題 睇你有冇心姐

心唔係冇 我已經拎左econ notes 但睇到想死 完全冇興趣 本身cgpa ok 唔想因爲死econ搞到冇大學讀
開sem3嗰陣難唔難轉econ做gender

你咁高gpa

冇底緊係睇唔明啦 其實唔洗咁緊張開sem先溫都未遲 大把時間啦而家
利申:同你同program 而家year2

巴打收左咩offer 成日喺呢到同non ju po見到你
始終冇底又覺得自己揀錯左科 所以好緊張 希望轉到做gender
本身一心諗住yr1走到 點知

City ais,ppp,soci poly spa year2走都未遲啦 sem3會越黎越chur加油,不過你而家溫咁點解唔報summer sem呢

睇以往stat 我既成績報ppp yr1 entry 9成都入到 咪冇報first round summer sem 而家有得add but vacancy 長期0

唔知city玩乜料 可能留左好少位俾non jupas 不過直升year3唔好咩

心唔係冇 我已經拎左econ notes 但睇到想死 完全冇興趣 本身cgpa ok 唔想因爲死econ搞到冇大學讀
開sem3嗰陣難唔難轉econ做gender

你咁高gpa

冇底緊係睇唔明啦 其實唔洗咁緊張開sem先溫都未遲 大把時間啦而家
利申:同你同program 而家year2

巴打收左咩offer 成日喺呢到同non ju po見到你
始終冇底又覺得自己揀錯左科 所以好緊張 希望轉到做gender
本身一心諗住yr1走到 點知

City ais,ppp,soci poly spa year2走都未遲啦 sem3會越黎越chur加油,不過你而家溫咁點解唔報summer sem呢

睇以往stat 我既成績報ppp yr1 entry 9成都入到 咪冇報first round summer sem 而家有得add but vacancy 長期0

唔知city玩乜料 可能留左好少位俾non jupas 不過直升year3唔好咩

我想讀4年大學讀多d自己有興趣既野 同多d exchange 唔想chur4年就出去做野
推波仔入左大學就唔理阿妹
CCN2021 INTRODUCTION TO POLITICAL SCIENCE
CCN2036 HONG KONG SOCIETY
CCN2195 SOCIAL POLICY IN HONG KONG
CCN3107 MANAGEMENT IN HUMAN SERVICES

各位巴絲,呢幾科有冇咩伏位
同埋reg邊位lecturer好
麻煩曬

2021 Thomas

除左hk soc 其他都好似冇lecturer揀

硬食

除左hk soc 你其餘3科要面對海量字paper/ppts/reading
exam仲會寫到嘔

hk soc有得reg就reg Louis mok
跪求notes
Intro to marketing
Intro to economics

祝分享巴絲收三大offer
Telegram:Raymondraymond
Yr 2既你地收到transcript 未?

收左

好似知你係邊個,下個sem見

我開始懷疑緊你係咪姓陳
求notes
Japanese 1
Understanding globalization
收到風今年Business yr1好多人走
淨係身邊都知道最少有8個
想問有冇人知summer term完佐會隔一個禮拜先考試定係完sem即考
想問有冇人知summer term完佐會隔一個禮拜先考試定係完sem即考

睇cc calendar咪得

年年都唔少year one入poly city bu

講到好易入咁
明明啱啱入嚟嗰陣啲清話yr1好難走
來年spa yr2嘅同學
唔好諗住sem 3有得hea 你一hea 你D grade就好危險
唔好諗住sem 3有得hea 你一hea 你D grade就好危險

了解

了解

其實個個sem都係啦
想問下intro to philosophy 呢科有冇伏,同埋exam會唔會要背好多野?諗住下個sem reg

了解

其實個個sem都係啦

sem 3係最關鍵
同埋sem 3嘅會難好多

了解

其實個個sem都係啦

sem 3係最關鍵
同埋sem 3嘅會難好多

講到好易入咁

其實好睇sem 1開局個gpa
開局開得好 就有機會yr1走到
雖然好似好多人走到咁
但係唔好唔記得更多人仲係邊緣

講到好易入咁

雖然好似好多人走到咁

聽過最低sem 1 3.5 都有offer

講到好易入咁

雖然好似好多人走到咁

其實都係睇埋interview sem1 爆4既唔少
屌哂你地啲老母
景豪啲奶茶都好飲,成班飲開尿?
想問下intro to philosophy 呢科有冇伏,同埋exam會唔會要背好多野?諗住下個sem reg

嚴格黎講就唔多野背,你明就得
貝生唔會派c比人
唔好hea鳩佢就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞