HKCC18 Summer sem Go

1001 回覆
12 Like 6 Dislike
文科jj cgpa 3.9有冇機會入3大?
同有d咩科可以選擇
Cgpa 3.1 non-jupas有咩選擇
社科人

Year 1/2?

Year1

順手問埋依家cgpa3.55 如果sem3 keep到,有咩選擇

谷高GPA(至少3.6)可以搏埋3大

我sem1 3.5 sem2 3.6
sem3 冇信心3.7
唔該曬巴打

3.55可能無得in
盡量上3.6

如果三大以外,巴打有冇咩心得

新聞啊果啲要prep多啲,遇到白痴問題唔好驚(我in ppp佢問我Music Theory同ppp有乜關係),仲有英文speaking要好~
心得就無乜,不過有樣野真
GPA只係入場卷,Interview先係戰場
同有d咩科可以選擇

同有d咩科可以選擇

有喎 做乜fake人
收到風今年Business yr1好多人走
淨係身邊都知道最少有8個

年年都唔少year one入poly city bu

講到好易入咁
明明啱啱入嚟嗰陣啲清話yr1好難走

好似話year1 走嘅唔夠一成

利申year1 走

5%都唔知有冇

講到好易入咁

利申year1 走

5%都唔知有冇

year1係好易走
係睇你想唔想留到year2博3大姐
Cgpa 3.1 non-jupas有咩選擇
社科人

Year 1/2?

Year1

順手問埋依家cgpa3.55 如果sem3 keep到,有咩選擇

谷高GPA(至少3.6)可以搏埋3大

我sem1 3.5 sem2 3.6
sem3 冇信心3.7
唔該曬巴打

講到好易入咁

利申year1 走

冇報bu 淨係報咗 city

Yr1 reject 左bu socsci

講到好易入咁

利申year1 走

冇報bu 淨係報咗 city

Yr1 reject 左bu socsci

我覺得yr1有offer都reject嗰啲人好型
Social science cgpa得3 仲有冇機會入到poly/city?
Year 1 好後悔sem1拉低左
Summer sem 係咪最遲21號drop科?
Social science cgpa得3 仲有冇機會入到poly/city?
Year 1 好後悔sem1拉低左

追到上3.2-3.4就有機會ppp/spa/bu sosci
想知 CCN1019 Japanese I 啲 individual assignment 同 quiz係點考嫁?會考啲咩?

individual assignment 有2份
第一份係抄平假名+vocab 第二份係grammar+翻譯
midterm就考翻大家的日本語ch. 1-3嘅vocab/數字/句子/文法 (平假名+漢字)
另外 week 6開始會有vocab quiz 教完一個ch.就會考翻vocab嘅平假名+漢字
另外 仲有平假名quiz
part 1 lecturer會讀vocab/句子 然後用平假名默番
part 2 就羅馬字轉平假名
每個星期都要溫書 肯努力 無底都可以拎B+或以上
利申: 無底B+ 識人無底拎A+ Sandy教

無底 利申 A+
Raizen 教

In林先生we trust
利申:有底A+,有fds冇底A+

林先生萬歲

Japanese 1 點先有A+
[quote]想知 CCN1019 Japanese I 啲 individual assignment 同 quiz係點考嫁?會考啲咩?

midterm就考翻大家的日本語ch. 1-3嘅vocab/數字/句子/文法 (平假名+漢字)
另外 week 6開始會有vocab quiz 教完一個ch.就會考翻vocab嘅平假名+漢字
part 1 lecturer會讀vocab/句子 然後用平假名默番

無底 利申 A+
Raizen 教

林先生萬歲

Japanese 1 點先會有A+
[quote]想知 CCN1019 Japanese I 啲 individual assignment 同 quiz係點考嫁?會考啲咩?

無底 利申 A+
Raizen 教

林先生萬歲

所有計分嘅野九成半以上 應該
我果時所有計分嘅野都近滿分
係差一兩分咁大把

講到好易入咁

其實好睇sem 1開局個gpa
開局開得好 就有機會yr1走到
雖然好似好多人走到咁
但係唔好唔記得更多人仲係邊緣

八個走去邊?
想問如果下年想報nonjus咁dse英文得2係咪一定要報ielts?如果係既最遲要幾時考個Ielts?另外自資得2又洗唔洗報(speed,ou 呢d)?唔該各位師兄師姐 祝各位都入到心誼既大學

講到好易入咁

其實好睇sem 1開局個gpa
開局開得好 就有機會yr1走到
雖然好似好多人走到咁
但係唔好唔記得更多人仲係邊緣

八個走去邊?

應該仲有好多人走到

無底 利申 A+
Raizen 教

林先生萬歲

係差一兩分咁大把

我係assignment2同mid term差一分滿分
exam冇check卷應該都係差一至兩分
其他全部滿分

無底 利申 A+
Raizen 教

林先生萬歲

係差一兩分咁大把

其他全部滿分

不過有fd mid term得90都有A+

commun&Training and development有冇lecturer介紹?

個人覺得 Cecilia pun 就幾好
你問佢野 佢會好比心機問
不過佢對串字呢方面好執著

申 A+

commun?

我都好中意佢,雖然佢比分都算緊。
上個sem因為佢而中意左上commu堂

教得咁好 遲下希望reg到
spa yr1 reg左summer sem嘅同學請好好善用

無底 利申 A+
Raizen 教

林先生萬歲

係差一兩分咁大把

其他全部滿分

不過有fd mid term得90都有A+

喺咪要背好多嘢?覺得難唔難背?
同有d咩科可以選擇

剩係可以speed
冇野4去唔到三大
同有d咩科可以選擇

剩係可以speed
冇4去唔到三大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞