HKCC18 Summer sem Go

1001 回覆
12 Like 6 Dislike

Dean List $1000
Academic Progress Award 俗稱進步獎 $3000
HKCC Outstanding Student Scholarship
呢個係學校俾嘅,分金銀銅,金就$10000,銀$7000,銅$5000
Outstanding Performance Scholarship
呢個係學校提名但錢就政府俾嘅,一拎就拎$30000

以上啲獎都係唔洗申請,成續合資格就有得拎,其實仲有大把獎學金不過個啲就要自己申請再打文之類

唔該我想問金 銀 銅 點分?

系你老母
學校會自動幫你分金銀銅架啦,都係成績越高就自然會拎到金

yr1 cgpa

得sem2 入dean list 應該冇機lu

sem1,2 都冇入dean list cgpa3.67都有銅喎我

認真?你邊科?
同埋business分成個scheme咁睇 定係分programme睇?

唔該我想問金 銀 銅 點分?

系你老母
學校會自動幫你分金銀銅架啦,都係成績越高就自然會拎到金

yr1 cgpa

得sem2 入dean list 應該冇機lu

sem1,2 都冇入dean list cgpa3.67都有銅喎我

認真?你邊科?
同埋business分成個scheme咁睇 定係分programme睇?

睇到喇原來engine
[quote] 想問一問大家會唔會去畢業典禮?

when?
btw,幾時拎畢業証書

##
幾時出金銀銅
幾時出金銀銅
金銀銅獎冇咁快出架
如果冇記錯 大約10月尾11月先會有通知

如果acct來講 yr1 cgpa 4.0 or above 拎金獎 cgpa 3.95 拎銅獎
acct人唔會拎到銀獎
金銀銅獎冇咁快出架

如果acct來講 yr1 cgpa 4.0 or above 拎金獎 cgpa 3.95 拎銅獎
acct人唔會拎到銀獎

如果第一年走係咪無錢收㗎?
金銀銅獎冇咁快出架

acct人唔會拎到銀獎

金銀銅獎冇咁快出架

acct人唔會拎到銀獎

金銀銅獎冇咁快出架

acct人唔會拎到銀獎

Ns呢
year2借grant loan但截左止,如果照申請批唔批?
我想問polyu non jupas 收到電話之後 eAdmission 幾時先會轉個status?
[quote][quote] 想問一問大家會唔會去畢業典禮?

when?
btw,幾時拎畢業証書

金銀銅獎冇咁快出架

acct人唔會拎到銀獎

Ns呢

ns同acct應該一樣
[quote][quote] 想問一問大家會唔會去畢業典禮?

when?
btw,幾時拎畢業証書

照舊幫推
yr1成功走到過去HKU
巴打們要努力 in HKCC we trust

咩科

咩科

engine

咩科

engine

你係好高有修phy2條友定係威哥?
我知約有14個走左佬

咩科

engine

你係好高有修phy2條友定係威哥?
我知約有14個走左佬

唔識佢地 我無讀phy2

咩科

engine

恭喜巴打
大家食lunch通常食邊幾間?除左HALL CAN
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞