HKCC18 Summer sem Go

1001 回覆
12 Like 6 Dislike
文副點睇?
幾時出dean's list
其實intro to psychology 啲assigned readings 有冇需要睇?

好懶得睇. 但Kent Chan又講到assigned reading好緊要咁...

係cc讀左一年都未試過好乖乖地咁 成本書要讀既topic睇哂. 多數都係睇完notes 唔明/ 想更加深入睇example去明 先睇教科書

你又係kent 教緊?邊group?

a

佢都唔點名
我有時上5點半, 有時8點半

下堂記住上翻自己個組,佢話分組
想問下有無人聽過ns轉spa或者spa轉到ns o既成功例子
其實intro to psychology 啲assigned readings 有冇需要睇?

好懶得睇. 但Kent Chan又講到assigned reading好緊要咁...

係cc讀左一年都未試過好乖乖地咁 成本書要讀既topic睇哂. 多數都係睇完notes 唔明/ 想更加深入睇example去明 先睇教科書

我係may poon 教 佢整係話要睇書
我自己就睇notes +背wording
so far 都ok

睇notes就夠

先明concept,自己覺得平時用下d日常生活例子代入個concept會易明d
之後先背wording

Project要check grammar,佢睇得幾重grammar

利申:Sandy Man教,A+

我都覺notes 就夠
利申a only

May Poon就成本書食晒佢啦
midterm淨睇notes嘅話會有好多題唔知做乜鳩嘅

so far 都ok

睇notes就夠

先明concept,自己覺得平時用下d日常生活例子代入個concept會易明d
之後先背wording

Project要check grammar,佢睇得幾重grammar

我都覺notes 就夠
利申a only

我又唔會喎 我覺得明concept 好重要
明咗mid term 真係唔難
我自己mid term 冇乜點溫但係個個comcept都明
結果都係錯1~2題到
我諗如果唔明comcept佢轉少少字你就收得皮
反而exam就好撚返要睇書背wording

so far 都ok

睇notes就夠

之後先背wording

我都覺notes 就夠
利申a only

我又唔會喎 我覺得明concept 好重要
明咗mid term 真係唔難
我自己mid term 冇乜點溫但係個個concept都明
結果都係錯1~2題到
我諗如果唔明concept佢轉少少字你就收得皮
反而exam就好撚煩要睇書背wording

push
等份transcript 等到頸都長

等左幾耐
Political science同social policy拎a既人覺得書有冇用

Social policy 拎A 要個project同term paper突圍而出 如果唔係就好難A,所以書我覺得冇乜用 因為test都係照出notes 但有啲題目唔會好照出嘅問法
利申:final test 9成
想問下有無人聽過ns轉spa或者spa轉到ns o既成功例子

好多人ns轉過spa,spa轉ns反而少聽啲 因為個個都想讀major啲 但你想轉都應該會俾你轉
請問有冇人有中西溝本書 有興趣放嘅請留tg

另外想問 financial management 係似乜嘢科目?econ fa嗰類? thanks
轉科成功封email 底下個reply slip 點填
得兩個column 即係只可以 add / drop ?

打咗電話問
可以自己加column
有冇人收到進步獎email?

打咗電話問
可以自己加column

nice

收到啦

2.8升到3.2有冇機

收到啦

佢個email唔係send 俾全校架咩
有獎嘅另外再有email?

收到啦

係呀 就係想知有冇人另外收到

收到啦

係呀 就係想知有冇人另外收到

有獎嘅會叫你比銀行ac

絲打你收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞