Disney+劇集《The Book of Boba Fett》討論區

904 回覆
33 Like 18 Dislike
跟本Jedi Order 寫到都腐化緊
同武俠小說一樣,名門正派都唔一定係好人
ig11 係咪仲勁過boba
Anakin本身都有問題,人地殺佢老母,佢就殺人全家,yoda 都feel 到條友唔掂㗎la,不過正正係呢d 咁合乎人性既情節先造就傳奇
佢出黎救世界果下真係型到,對比boba fett就算騎兇獸出黎都補唔番前邊咁柒

點解mandalorian 好睇咁多,boba fett 套野真係s2.5 過渡黎
係玩膠就膠到盡
好似以前啲膠sci fi咁咪幾好
沙人果段就有呢個feel

屌你老味中間9唔撚塔8
boba 成日滾地沙比人救
happy 個肥佬真係好識寫sw
中間睇埋cw, yoda 派asoka 做佢padawan 就個yoda 其實都想幫佢 可惜
班仆街推Asoka去死,跟住靠佢地師徒自己洗脫罪名之後,講句咁樣係原力既安排

所以Jedi 比人滅族真係唔抵可憐
本身個演員擔唔起主角呢個位 但boba fett 真係fans 想左好耐既劇黎, 試完唔得無人會嬲既
Jedi 係左膠 ??

黑人問號

左同膠你知唔知點定義

你想屌嘅係Jedi 原教旨主義。

Obi-wan 條女 Satin 就真係左膠喇
要禁欲禁生仔
咁邊度搵到force sensitive既細路比佢地縛去Crorusant練劍?
適者生存應該Jedi全面廢老化
老老豆豆如果個人唔係仆街
Dark side 有咩問題 明明係勁啲
Light side都係利用Force去強化自己
咁點解唔可以去電人

Jedi都可以係個仆街
黑人個破冰轉身堅癲
個分別就好似G gundam 明鏡止水同普通hyper mode
又或者係邪派武術概念,負向情緒上力上得快又猛,但上限到咗又要谷,類似高原期,久而久之慣咗個力道返唔到轉頭,馴咗道力咁

不過問題jedi連正向都唔比就唔知點解釋了,我無睇書

btw Force lift 同 Force choke 我覺得一鳩樣,所以電人點解唔得我都唔明
我睇完第一集所有野都有d 柒 演技 動作 …
我0星戰既經驗
冇問題的,第一、三集都好撚柒
Welcome to Star Wars
你去睇左曼達羅人兩季先

易入口好多

畫面 cg劇情 好得多
正傳456 123 rogue one 咁睇
如冇興趣可skip呢個系列
最後一集好失望
好多位都唔合邏輯
兩個主角飛出黎射係好型呀
但之後企係路中心同人鬥射
到時又會變
boba456夠型喇而家咪柒下柒咁
有型過咩
Mando S2 第6集係幾型
得mando 型
boba都係俾條女carry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞