Disney+劇集《The Book of Boba Fett》討論區

904 回覆
33 Like 18 Dislike
睇返所有卡通前傳後傳外傳
789 真係最撚垃圾
我寧願睇沙人跳舞仲有feel
仲似返星戰懷舊sci fi個vibe
789 得啲畫面靚, 演員大cast靚仔靚女
劇情超垃圾

啲人笑鳩123 爛片, 比較返789其實123個故事仲完整好多
789 好似一路拍一路改劇本咁屌你老母

點會接受到今集起果間學校, 會因為luke想半夜失驚無神想殺ben而成間滅咗
完全doesnt make fucking sense, 你要佢變廢老都比少少鋪排啦屌, 第8集仲要比個Rey喺背後用棍扑頭. 柒撚到
真係有電影版就爽呀
起碼唔洗解釋有冇比喺學院到比人殺死先
咪講過佢去過dark side嘛,可能去完唔join 就係咁
luke個角色點會咁撚痴線
你見佢勁calm 睇透世事 有理想有遠景.
佢弱點最多都係對屋企人有attachment.

你要話佢變廢老都比啲時間鋪排下寫下啦
未至於鏡頭一轉
sell 完個plan 唔join就半夜斬鳩人咁痴線

唔怪得luke個演員拍完嬲到咁
比ben 斬死

似係
想問可唔可以剩睇第5,6集唔睇前面4集,劇情上有冇連住?剩係想睇Mando
我覺得最大問題都係RJ玩爛咗個故仔,無錯Ep7的確劇情上無咩驚喜平平穩穩,但起碼喺Fan service佢交足功課。相反Ep8一開始就見Luke掉左把光劍 大大隻中指指住你班fans。Ep7嘅線唔pay off都算仲魔改,Snoke一嘢死9咗,Luke變廢老屌你老味…..

好多人屌鳩Ep9草草收工,喂大佬你喺JJ你都唔識收尾啦俾人搞爛哂條橋
一路拍一路改咁
好無完整性
唔係唔比luke 變廢老. 但比啲時間寫下啦好心
啲時間拎嚟搵把拉尺, 條拉尺係指住個death star中間 屌你老母卡通片都無咁on9
ep8係垃圾,但係好明顯 ep7 連 jj 自己都冇計劃過之後要點舖,由得下一手嚟 結果都係要自己執屎棍,搞到全部嘢都唔連,例如 luke/rey 把藍劍喺邊度執返嚟最後都係冇交代

ep9 成個結尾仲要抄 endgame 真係柒到無輪
都係迪記太心急 一年要一部電影趕到仆街
三年一集變兩年一集
中間仲要擺兩套外傳戲,想mcu化
下集古古揀返曼佬
Luke送返佢去順便救場撞返han
EP8我果陣係德國聖誕果陣睇
諗住入場J Mark哥
完全係跌錢

EP9已經零期待 睇佢點屎法
整套500% logic fucked既垃圾出黎
我最唔明嘅係明明sequel trilogy本應有人控制住嘅,迪記就由得JJ同RJ任玩
外傳個啲應該自由度高啲嘅,就反而係咁補拍/炒導演
下集講返boba fett完咗個故事就算啦
到呢刻都未get到班恐龍戰隊點解要加入

789真係唔想再講落去
小弟一直都當從來無睇過
唔好講我知Ren乜乜乜就最適合
Lucas 比哂劇本都ban人
死老鼠
其實有冇講過原因?

789明明千載難逢Luke Leia Han同場,而家屌你每集死一件 公主真人都死埋,想重拍都無機會
Lucas個劇本係maul 做奸角
一個舊人帶一集
公主死左後,9冇人帶
原版9個劇本都唔錯,好過掘返白仔出嚟玩

最尾rey同kylo咀
佢地兩個咀,點都好過 Finn 同 Rose 咀嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞