Disney+劇集《The Book of Boba Fett》討論區

904 回覆
33 Like 18 Dislike
兩邊都好撚absolute
呢個theme原本擺喺789 就大把嘢可以寫
屌佢老味結果又係好人打壞人
仲要拎返palpatine嚟鞭屍
唔好深究住, 唔係成個post變789群屌區
如果Boba 好似coulson咁咁有領導力會好睇好多
其實789集應該講光明同黑暗應該均衡
先係真正bring balance to the force
要接受人性黑暗面,唔係一味壓抑
無論Jedi定Sith都係極端,新嘅Jedi order應該要兩者取平衡
結果拍到咁爛…浪費晒

睇過篇分析話早果幾年好興瘋狂plot twist同mind blow題材, netflix 最紅啲劇都係一季plot twist 十次八次
為咗唔比人估到就咩都寫得出. 調返轉咁寫...

所以boba去返傳統路線, 啲劇情正氣大路
其實係有啲star wars feel, 只不過中間可唔可以拍得細心啲呀大佬....隻wookie同電單車黨真係好撚唔掂
全套最好睇果8個場口
Grogu 唔做Jedi 有d失望
屌一講返boba套劇就好撚鳩
明明係咁打但係悶到我眼瞓

mando條線其實完全唔使加入去套劇
放s3開頭做完全冇影響
仲搞到mando同grogu重逢戲份弱晒
無睇過小說動畫漫畫,剩睇電影,
估唔到Luke諗嘢咁 old school
睇吓mando 3點講先
覺得未講死 仲有機會
而家個格真係似似地廢老luke
學樓上話齋 叫做好過789
但真好kick 集集都係趴地 轉身 點頭 懶講道理
就算唔係惡霸 戰鬥力都唔洗跌得咁低掛
mando 又有無必要佔兩集?
最後個集係有唔少戰鬥畫面,但到喉唔到肺

未影倒邊個用緊嗰時幾驚Boba大愛到俾青面ET用
我都以為係男色牛仔人
隊得咁細力肯定未死

不要再說了
個靚仔係唔係恐龍戰隊隊員?
D+ 劇個模式
Hawkeye最後個集出kingpin又整死佢
今集出bane又係一集玩完
decanonize 789算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞