Disney+劇集《The Book of Boba Fett》討論區

904 回覆
33 Like 18 Dislike
double dark saber
差橙同青色
唔係資深星戰fan 但橙色好似已經有

正傳Ahsoka已經有整咗把青色小刀光劍,雙刀時會用。而橙色光劍其中一個出名啲嘅有Yaddle大師,同Yoda同Grogu都係同族不過係女仔,而佢好少好少用光劍打人,魅影危機都冇拔劍;漫畫有jedi同sith同啲兩樣都唔係嘅mandalorian騎士團用橙色光劍,不過都唔係咩重要角色。
嚴格嚟講正傳電影第一集《魅影危機》把劍喺Yaddle大師個身度,不過冇出鞘。
即係迪仔可能要考慮雙節棍light saber
原來今集導演係Bryce Dallas Howard
再睇先發現

想睇grogu 用原力
拉D裝備過嚟著
嗚啊
好想快啲再見Hayden
支矛咁長,打鐵佬食水都幾深
今集好好睇 講左好多MANDO個故事
係咪MANDO個吸引力大啲
之前個幾集講BOBA就好似唔湯唔水咁
Disney 專登咁做
以為會整套甲俾little kid
唔熟唔食
一開波又係I can bring you in warm, or I can being you in cold
https://youtu.be/uRH0RikGuL8
再出場應該化晒爛面
其實唔止打鬥廢,連啲文戲都好廢,劇情又冇張力又低能,對白又on99咁

Boba變咗劉備之後成個人設崩壞晒都唔啱佢
之前mando s2結尾見佢好型咁奪位
以為佢有乜嘢大陰謀,或者亦正亦邪嗰類
點知無厘頭變咗正義撚
Yoda 嗰把咁短柄
前面一路睇 一路鬧 阿Jon 同 Dave搞咩
去到今集 突然覺得係咪佢地都唔鍾意boba先突登咁搞
但Grogu 細啦好多喎
同感
呢集啲飛行畫面係Star Wars咁多套入面拍得最好
以前嗰啲飛得硬係有啲假
今次啲攞鏡同物理做得好好,好有實感睇到想即刻買模型玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞