Disney+劇集《The Book of Boba Fett》討論區

904 回覆
33 Like 18 Dislike
其中一點我好憎係七集以黎Boba Fett好似成日俾人駁嘴
次次佢想做啲咩,啲手下就會講第二個方法仲好
唔係話唔俾啲手下醒過佢
但次次都係咁攪到Boba Fett好似好冇領導能力
做大佬個方面連Darth Vader一成都冇
除左講mando果2集,其餘都係垃圾咁制
最尾果集mando一拍埋boba都即刻唔好睇左
好明顯問題係boba依個人度

可能拍套agent may做主角仲好睇
我意思係哩幕

啱啱 check 咗哩一幕係 ep4 兩年前

如果 Kenobi 劇係 ep3 後五年,即係機械腳 maul 仲有得做多12年黑幫大佬先死得,連龍母都未出
雖然期待 Cad bane 發揮,但戲裡 boba 都話佢老了,obiwan 都變左ben叔,cad bane 輸在年紀都合理
俾人救嗰個係邊個完全認唔到
嗰兩隻獸人好撚慘
咁忠誠同勤力,最後死咗完全冇人理冇人提
其他人屌你老母個個原地復活bbq ending
得佢哋真係死
原來波叔有斯德哥爾摩症候群
其實個阿叔又唔型,d 戲又屎,點解仲要成日除頭盔🤦‍♂️間中除一兩次俾die hard fans 睇係連前傳演員J 下咪算囉,成日露個龜頭樣好出戲呀d 表情浮誇到
Obi Wan 彩蛋
Disney宇宙係冇壞人 成個世界都粉紅色 好和平
答對了
其實我自己覺得1-6都ok 我收貨嘅

但係第7集真係太膠
劇情為發生而發生 唔合乎情理

先唔論Krrsantan本身路都行唔到 可以忽然食咗補血藥 行得走得
同埋五色戰隊個華麗轉身之外

整個劇情主線 感覺都係堆砌出嚟

例如好似諗定Grogu最尾要出嚟救世界、Mando Boba要有場背對背槍戰、Freetown友仔出嚟救機等

之後再用最公式化最唔合理嘅方式 一個一個劇情出
呢種膠直逼大台

仲記得Mando s2最尾一集
Luke嘅出場真係估唔到
而佢嘅Jedi能力 同先前Mando好辛苦先揪贏隻dark trooper, 以及大家對一打dark trooper嘅恐懼 再加埋Mando同grogu嘅感情
所有嘢都鋪排得好好
導致最尾真係睇到喊出嚟

相反今次 真係
我都唔開心Cobb Vanth死咗,佢好靚仔

btw個演員平時唔靚仔
不過面臨大敵佢選擇戴住頭盔,直至畀對方強行扯甩個頭盔
果頭話啲防守巡邏滴水不漏
下一幕比人重兵包圍
搞乜鳩

集集都比人打到仆落地
然後比啲手下駁咀
同第一二季clone war個方向差唔多
似係冇左個機器助手先死,機器助手成日都係啲關鍵位幫手先走得甩
死唔去啦 (彩蛋)
Mando 同Grogu 係S2分開時都幾sad
但咁樣就重逢,Luke 會唔會心諗「你唔想學就個日唔好跟我走啦!」
Btw mando 同grogu 其實大約分開左幾耐
我都想知 走左唔知有無半年
上集佢地分開真係好sad
不過Luke都幫佢恢復左記憶
無白費到

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞