Disney+劇集《The Book of Boba Fett》討論區

904 回覆
33 Like 18 Dislike
點解要加肥西
死迪士尼
今次個luke整得似個上次
上次比deepfake屌打
係把聲唔係好似
今次disney直接請埋deepfake做,點會唔似
今集仲要補充左佢係以前有學過,只係唔記得咗
就算之後唔再教佢,佢自己都可以“冇啦啦”記得返啲Jedi招
只要解決到Grogu把光劍嘅問題就得啦
Ep8 完全唔連劇咁,你改少少即刻變外傳都得,好似突然急轉彎趕住出一套左膠式星戰,奇奇怪怪。
直接 mando s3算啦
歡迎加入“ruin johnson 爛春袋暨Kathleen Kennedy被狗屌”俱樂部,一齊屌佢老味臭閪
下咁癲,youtube果班?
即係mark今次動作都唔使做??
其實寫故事 一開始有晒故事大綱係基本啦
789就係 我作完篇文 再俾第二個寫續集 跟住又交俾第三個再寫
問題係有個唔識嘅老師改文 帶住方向
心裡面覺得唔做Jedi好浪費
但係因為已經預知未來 所以照估都係揀跟返mando
同埋咁先有故講
佢有戴定頭盔話
其實細個喺學校train過.
啲回憶慢慢會浮返上嚟

方便之後mando劇情需要隨時爆seed
我反而想問吓黑光劍點解會越揮越重

新設定?
藍色綠色果d就唔會?
我唔見Luke 跟yoda初練果陣咁講
應該係Mando唔識用
一集死一個舊人就真,將舊星戰消滅
今集bobf 個 luke 啲CG 冇錯係夠convincing

不過令我唔舒服嘅地方係 一直以來 starwars lucasfilm ULM都係電影特技嘅先鋒 每集starwars 都確立起當代電影特技嘅最高點 但今次竟然請外緩 我感覺到有啲失落
集集都送999lv 神裝
又神鐵護甲 神鐵矛 dark saber

實爽
似係
但好似怪怪地, 如果Grogu坐喺後面, 兩個seat又唔係打通, 變咗無咩interaction咁

諗起Jedi Fallen Order
諗落無不可 有Ahsoka做先例
冇話唔可以有Grey Jedi/order force user

特別the Ways of the Jedi其實真係有啲白痴嘢
睇完第6集, 又重新睇一次 Mando S1, S2, 再加睇埋個製作特輯
特輯d technical同background嘢好好睇, 但嘉賓對話就流流地
個個都一味講自己幾愛幾愛SW咁
但我明明睇過Taika話收到offer後第一時間google SW d嘢
https://www.youtube.com/watch?v=jUG1cE-UHZA
this is the way
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞