Disney+劇集《The Book of Boba Fett》討論區

904 回覆
33 Like 18 Dislike
咁boba fett都係green嘅
Luke 把lightsaber 都係green嘅
完全有同感
之前幾集都係捱住咁睇,係咁望仲有幾耐做完
今集mando出返嚟即刻勁好睇唔覺睇咗50mins
到底boba問題出喺邊度
雙神裝太屈機要balance返
支矛就咁俾人M走咗

反觀Boba fett支槍(5集都未開過一槍)
講經多過打 故事去得太慢
支矛本身同佢造型就有啲唔夾有黑劍用得好夠打晒啦,又型

屌班友一定有睇 prequelmemes
Terminator
感覺boba fett故事上有啲拖泥帶水 而mandalorian直接又爽快
用boba fett助攻Disney親生仔mando
同寫死Luke嚟抬Rey上神枱一樣(雖然mando正好多)
永遠搞鳩舊作啲人
等佢哋流失人氣
會唔會有一日grogu著baskar
著都無用 俾Kylo ren殺曬
一變返mando即刻節奏正常返
希望Boba fett會勁返D 唔好成個廢老咁 下下靠agent may
s3 mando係luke到帶番佢走/轉比ashoka訓練咪得
The second mandalorian and a jedi?
basket可以擋光劍
如果擋到原力嘅感應就。。。。
呢個真係好喎!然後要親手殺死爸爸mando,延續star wars悲劇
咪呀,會崩潰
this is the way

btw, 唔知Mando 會唔會真係去飲泉水歸宗
始終暗劍個設定係鋪路畀悲劇發生,mando終須一死

亦可以係grogu親眼睇住mando畀殺取劍,然後原力(or大能)終極覺醒,殺死殺父仇人,再攞到暗劍
大能
幾多萬年冇聽過呢個term
冇記錯好多年前D翻譯?

我唔想Mando死
話晒都迪士尼,可唔可以Happily ever after?
都唔係好多年前,只係第一次香港地區有意識要同一譯名嘅翻譯,出dvd​ box​用嘅,後尾就跟大中華地區翻譯

不過我都係暗地鍾意「大能」時期叫啲角色名用返「英文」,因爲嗰啲名理應係宇宙共通,個世界觀係match嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞