Disney+劇集《The Book of Boba Fett》討論區

904 回覆
33 Like 18 Dislike
似係搵grogu 順便被Luke指一指點
其實mando 個星球 係咪未俾帝國軍毀滅
會唔會講佢地重奪自己個星球
Season 3似會
原來之前每季mando都有一集係佢導
都幾有料,果然係大導個女
教mando you must feel the force around you
咁就真係做到yoda講咁pass on what you have learned
Obi wan幾時做
然後喺TFA被first order一野射爆左
出mando第三季好過啦
Boba fett講下依家又講下以前,敘事咁跳脫又要比觀眾時間catch up,個故事就唔流暢
今集淨講mando一氣呵成
今集最尾mando Agent May相遇
唔通Boba Fett 下集搶暗劍
以前線仲勁過而家,而家成個左膠周圍講I am boba fett 同除頭盔
睇黎下集似探baby yoda順便搵luke 練下點用dark saber
打鐵婆0黎
而家先知 Paz係 Jon Favreau嚟
可能支矛係空心
支野幾勁既
擋到dark saber 又ko到dark trooper

感覺上以前套甲比較型, 而家呢套太鬆身, 有D"累贅"既感覺
Pre都係 clone wars 個配音
冇睇 rebels 搞到搞唔清黑劍個來龍去脈
唔緊要,其實mandalorian好多位都係會提及clone wars嘅設定同故事,不過ahsoka同攞住darksaber嘅pre打嗰段好正
我記得呀 ahsoka 一嘢斬咗四個頭 跟住 darth maul 取代咗 pre 拎埋把劍,跟住幾十年後就唔知點解去咗 Moff Gideon 度
Temuera Morrison收唔到腩,請體諒
因爲嗰時都唔係同一個演員身高體型都好唔同,兩個身高差12cm架
講下講下發現自己已經變咗大人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞