[WithU] NiziU 討論區 (9) 新一年繼續愛 NiziU ! 蛋姐生快 !

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
好似係。兩個都join咗既,官方叫W会員。公演門票預售最優先。
其實而家日本經歷緊第三次韓流爆發,如果難聽啲講,係可以叫做文化入侵,係有部分日本人覺得反感。

講緊第三次係自從twice喺日本紅咗之後,愈來愈多韓團進入日本市場。跟住因為韓團喺日本年青群眾愈來愈受歡迎,愈來愈多出現於電視節目、社交媒體,令非韓流愛好者感到厭煩。

加上兩三年前開始,韓國娛樂公司採取kpop戰略第三步,就係喺韓國以外地方,招攬當地人才,經韓式培育、經營,製作韓風流行作品,打返入當地市場。即係你提到jo1, ini, &team同埋niziu呢堆。

呢三年因為武肺少咗韓團喺日本出現,但今年一通關,日本人就見住啲年中年尾大音番突然多咗成堆韓團加埋韓風日團出現。所以非韓流愛好者覺得俾韓國入侵咗都唔出奇。
收兩次錢。
TWICE係咪好得閒?唔計其他,日日都有片up 上youtube...........
其實啲人屌韓團應該屌les唔識串同ive先
果班仔雖然係韓風團 但起碼係日本人
人地動用國家之力去推去讚好(其實我一直有懷疑有學xxx一樣,唔同地方都設立輿論導向部門)......
有好多平平無奇劣作都可以推到一片好評
我覺得今次 blue moon 已經算係有先知先覺,交番晒比日本人去搞,避免卷入"厭韓"旋渦一鑊熟.......
日娛樂依家都仿效緊韓仔網絡宣傳策略,連帶傳統音樂節目都有飯拍環節?..........宣傳推廣策略我覺得韓仔係醒既,做到國際化,睇完你個MV想買你隻歌、想加深認識都做到語言無阻一條龍買到滿足到我要既資訊,但係日本仔到今時今日除非當地有分公司有代理人,有時想進一步了解、購買、都比官僚保護收費起步框框搞到退卻.....
路人唔識分。睇電視見到個個韓仔look,啲歌咁似kpop,就以為係韓團。
https://youtu.be/Av13sAVDp-Q

其實四場坐十八萬,係一般巨旦一線星演唱會黎講,每場平均四萬五,算多定少?
以前AKB48最巴閉果期坐幾多人?開幾多場?
十八萬咪係全部滿座。加上尾場有戲院同網上直播,觀眾數可以再加。

akb開過一次五巨蛋巡演,十一場約四十萬觀眾。
下年會開始出韓語專輯同埋活動.........唔知有無機會上下D綜藝節目?
韓媒報道,niziu預計23年上半年韓國出道。
https://n.news.naver.com/entertain/article/311/0001539199
上唔上到架 全部架妹
希望唔好係日文歌變做韓文咁hea
放心,我覺得唔會唔係
如果淨係出韓文歌就無所謂 如果出實體我就覺得唔應該咁hea
想睇fancam同簽售站姐圖
希望係玩一個月就返日,韓仔市場又賺唔到錢罷鬼啦!
其實都唔知係咪想讓路比twice做番起日本個勢
唔知會唔會癲起上黎,要去d大學生出入地方跳廣場舞(twice剛出道都好似有玩呢d on9野?)
今年推唔推得爆個POST
你聽日cap多啲圖推爆佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞