[WithU] NiziU 討論區 (9) 新一年繼續愛 NiziU ! 蛋姐生快 !

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
冇跟一排
其實想佢地小分隊出黎唱番D專屬自已聲線風格既歌(演唱會三小隊已經有好大回晌)
久妹お誕生日おめでとう。
重有一年總有幾次既歌謠祭、特別音番都有啲翻唱表演,希望佢地都有機會個別參與下。
呢d參與都係咸魚翻叮或當係熱鬧下,睇黎以後每年都最少會開兩次大型表演會吸金為先......
未來如果國際市場搞唔掂無起色,我覺得有機會將niziu變為日團式畢業新舊交替成員去持續落去,因為好多架妹同鬼妹一樣,最正既係得十幾年,一過廿幾個樣就嚴重濱壞
好似係租巨蛋一場,就算賣晒飛都係打個和,可能都係靠周邊賺錢。我睇jyp咁急幫佢地開巨蛋場,係想快啲完成一線團喺日本國內既目標,跟住就夠理據谷海外活動。
日元跌到咁,仲唔快D外海推高人氣,靠日本人自己都頂唔到幾年就跌到無影都唔奇,偶像推陳出新既速度,日本人世界第一!
但係講多元化全面吸水,真係同秋元康果套偶像工廠式真係仲差好遠,不過人腳數量、時代唔同又好難比較...
我覺得係日本已經算達成.....(出年上紅白都毫無意外),最難目標其實就係keep人氣,咁既經濟唔跌人氣已經還神,jype海外計劃明顯係希望下一步韓國,做到國際舞台跳板(但直覺上,班女依家玩唔到鬼仔鬼妹鐘意果種sex反叛風格口味,免強要做就只能玩泄谷文化包裝引班鬼)
量唔係問題 質先係問題
jype近年啲歌水準只係還好
但係咁多歌要出會唔會拉低水準真係好難講
jype仲要咁度縮 點知會唔會影響埋現有團嘅歌水準
hype都話疊水加各個子公司各司其職
HYBE
&TEAM(男團),日本活動,預計22年12月出道,成員已確定
BigHit新男團,韓國活動,預計2023年出道,成員已公開
Pledis新男團,韓國活動,預計2023年出道
KOZ新男團,韓國活動,預計2023年出道,選拔中
UMG新女團,美國活動,預計2023年出道,選秀節目播出預定
SM
NCT Tokyo,日本活動,預計2023年第1季度出道
新男團,韓國活動,預計2023年出道
JYP
LOUD新男團,韓國活動,預計2023年第1季度出道,成員已確定
Project C新男團,中國活動,預計2023年第1季度出道,成員已確定
NiziU新男團,日本活動,預計2023年第1季度出道,選秀節目播出預定
A2K新女團,美國活動,預計2023年第2季度出道,美國選拔已開始
YG
BabyMonsters(女團),韓國活動,預計2023年第1季度出道

btw個個都打算喺日本搞男團
佢哋會鬥得過Johnny's班仔仲有produce出嚟嘅兩團男團咩
niziu問題係自己度多過有競爭對手嘅影響
佢哋名氣已經夠高 係點樣挽留舊飯同吸新飯嗰度真係要花啲功夫

至於nmixx
jype今次搞nmixx個concept定死拼接曲風真係綁死自己手腳
拼接曲風要好聽係可以好紅 sm都玩唔少 好似aespa嘅next level
但係nmixx兩首title轉換得麻麻 副歌又唔洗腦
dice啲rap同高音位聽落又銀耳 jype根本handle唔到拼接曲風
nmixx班女係有料 但今年三大新女團都唔差呢
個個啲歌水準太恐怖 音源紅 吸咗好多人落坑
jype繼續拼接曲風嘅話班女只會越嚟越難追人哋嘅人氣
用NIZIU關係連帶推銷,點都賺到知名度
好似有幾個節目上.................
希望有日本飲飲食食團綜拍下(免費播)
有冇地上波節目?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞