買遊戲變成收藏用 玩家嘆「以前學生時間多沒錢買」現在下班只能洗洗睡

287 回覆
481 Like 6 Dislike
不過講真都係睇人.
我有d frd 5點off, 6點幾已經食完飯停乾水ready.
跟住打機打到一兩點, 第二日wfh又唔洗咁早起身.
佢地睇witcher呢D係閒日一晚睇晒.
都係唔會夠 D撚樣下下課幾十萬
8點鬆啲放,返到屋企沖完涼食完飯都10點半
咁既情況
工建辭
所以啲 rpg 都簡單左好多
我都有打 battlefield 呢啲
打一兩 round 咁
所以呢類 game 出極都有
上次開PS4就係fifa 18-19, 打UT 個個星期要WL 好累

買佐隻機戰玩第一鋪發覺點解咁耐都未完,完佐一關後知道玩機戰好奢侈,唸都唔會唸再開。

人生就得返打手遊刷首抽跟住auto 無腦無技術game
三國志3玩到三國志14。14你唯一無爆到既game, 人老佐愈想愈廢,得game 操作簡單先難玩,搜索登用人儲錢儲糧全部都好難搞
真,以前無錢買部打得機電腦或者遊戲機,細個諗大過後有錢要買部哂佢,而家買左無時間或者唔想玩
淨係打一隻都夠
到你有錢課金 課金完就發覺隻game會冇哂樂趣
打機咪係娛樂嘅一種,你娛樂改左定無時間娛樂係兩樣野來…乜野唔想用腦果啲其實乜娛樂都有,睇戲讀書都有人講同樣說話,搞清楚係乜情況先…唔好扮感性
自從冇女之後日日放工放假都係喺屋企打機
好爽 今年玩咗勁多作品
不過有少少唔健康 黎緊應該擺返少少時間做吓運動
呢個post好搞笑,當我哋一直屌緊手機驚垃圾,搞到console game收皮嘅同時,原來我哋都係助長速食驚嘅幫兇
成日話冇時間打機,到真係放假有時間打機
又會覺得打機好毒,寧願出街玩
呢度D人都買game架, 買完唔玩咋嘛
未結婚吧?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞