買遊戲變成收藏用 玩家嘆「以前學生時間多沒錢買」現在下班只能洗洗睡

287 回覆
481 Like 6 Dislike
隻狼 買左仲未玩 仆你個街

我係覺得人大左,打機囉唔到虛榮感,細過打online game 打信長 cs,打得好同學/朋友/網友 會覺得你勁,你會開心,人大左你唔會再覺得依樣野係開心
呢個係一個自我認識過程
你客觀啲review自己,根本無時間玩,咁第一日出就買係為乜呢?
唔玩使死咩

宜家有時間/放長假先玩,一年只玩1-2隻game
以前日日都打switch由滿電打到冇電,而家可以幾日先玩一次仲要玩得半桶電,收咗工連打機都懶淨係對住部手機周圍碌,放假就出街
條女真係lum你就係,否則,你唔做,大把傻仔做,然後就「我個/我D ex/男仔friend/姐妹閏密個男友/阿哥細佬 會/唔會咁既.......」
所以淨係玩ps5 單機game 一個rdr2 巫師都斷斷續續玩咗1年 攰就停返一星期Fifa太toxic都唔想玩
何必勉強自己?
我都會日日睇劇,用搭車同食飯嘅時間去睇,之前睇完守望者,依家睇緊路西法,而且每日放工食完飯之後就打機打工訓覺,放假就一定打機打成日,依家就玩緊巫師3
之前見D想玩既GAME特價即買左, 之後一年都未開過黎玩
vita 3ds 收皮了
d game 都未玩

其實玩online game同手機game
係比隻game玩多過玩game
當你努力打抽到好野或者爆左件神裝
之後出件新既
你果件即刻變垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞