買遊戲變成收藏用 玩家嘆「以前學生時間多沒錢買」現在下班只能洗洗睡

287 回覆
481 Like 6 Dislike
解決方法 > 搵份關於打機既工
例子: 幫啲廠商試game/幫廠商寫game評/做遊戲類youtuber/打機直播主
邊個規定返五日,真係屌佢老母
邊度有得買PS5?依家有大貨咩?
我仲以為得我係咁
最撚開心係中學買到部破解PS2
去好景買幾隻winning gundam seed 無雙
放學同班同學上屋企打 打到唔願走
而家咩都興搞open world, 但放工已經好攰,冇心機再慢慢探索咁多野,結果玩一陣就唔想再玩
STEAM買左幾百隻GAME 真係有玩既 1,2隻..
咁你要多謝Henry Ford
冇佢,我地而家一星期返緊六日
所以手機game熱得起唔係冇理由
入門免費
隨時玩得
而家最怕玩卡撚左喺度唔知要去邊做下一樣野嗰類game
又懶搵攻略
卡多陣就算9數棄撚左佢

所以玩最多fifa
99下又一場根本唔使點用腦
Open world
幾十種槍
幾十套裝備
每種野要搵唔同素材合
每種素材喺唔同地方
對應唔同敵人要唔同槍同裝備
地方與地方之間勁撚遠,要上山下海,仲有敵人野獸殺自己
地圖十鳩幾種符號都唔知解咩,但冇標記素材位置
素材要背囊裝,但背囊得好少位,一係分幾轉運野,一係合成大啲背囊
收集完要去返城鎮合成,但合邊種又有幾多款揀,每種利弊要分析清楚,唔係會浪費珍貴素材

呢啲咁嘅驚真係有咁多人鍾意玩咩
我都係想打下敵人
但打之前要study 勁撚耐
有好多手機驚
買game唔玩邊有收藏價值㗎 上網買game又唔係啲咩稀有嘢
慘撚過中世紀奴隸
中世紀奴隸假期多撚過而家 仲有早休/午休/午睡制度
有d仲有包衣食住
咁咪快手做完功課溫晒書打
好掛住以前暑假真係可以全程享受打機
訓醒就打 食完飯又繼續打
所以d手機農game賺得仲多過online game 同console game
清假呢排連放幾日狂清game#y
啲annual leave 就係用黎打機
咁係你同事仆街
我返工明知有野係個同事跟開,但佢放假/收工時間發生
但唔urgent到要即刻搞都唔會搵佢
就算urgent到要即搞都會自己睇下識唔識先
真係唔得先再搞佢

就算前一日知道聽日開會要乜乜乜最多咪開會之前盡量brief下佢咩事。
仲慘既係自己份工就係整game莫講話打機,返到屋企電腦都唔想開
手機game好多都無咩遊戲性,收錢多過正常Game
但又唔駛咁多精力時間玩。夾晒啲返工人士個生活模式
人大左搵到錢,玩女人多過玩遊戲機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞