買遊戲變成收藏用 玩家嘆「以前學生時間多沒錢買」現在下班只能洗洗睡

287 回覆
481 Like 6 Dislike
幾時先知道自己大個?
就係呢個時候
有機有game但無時間⋯
出黎做野第一個月出糧,就買部PS2,結果擺多過玩,呢十幾年無再買遊戲機了,根本無精神無時間
有D game玩到好似返工咁,上youtube睇gameplay動畫, 真係慳好多時間
呢班傻鳩毒撚
獲獲話冇時間玩
轉頭歎係張床度幾粒鐘on99碌連登
睇youtube
城市人生活習慣完全顛倒咗買嘢嘅定義
比你講到唔做運動唔同朋友聚會
得返打機最有益咁
我玩VR 運動Game 一舉兩得
以前學生又要溫書又要做功課 邊有咁多時間打機
出來做野無人理 想點就點
打機慘過返工
係講睇你點樣取捨
你要將打機扑除係必要範圍外就唔好埋怨咩野好忙打機
除非你每日返12粒鐘工返6日
否則都係你自己決定有限既時間要黎做d乜野
再唔係溝條女同你一樣鐘意打機咪冇人阻你打機
我依家就係中間個位

基本上咩機都買,咩game 都買

但每一個星期都打唔到兩三個鐘機

純粹只係我心不死

好在我後生咩錢都掉晒去打機,都總算不枉
仆街腦細25號仲要tag 我

屋企成百隻game未爆機
廿幾三十隻仲未拆包裝
Steam 儲game 就係一個game 來 而家只會6/日 放假先打成日機 都有keep 住買game 玩 多數等特價 儲埋儲埋放假玩 PS4 都仲有2隻未玩 steam 更加唔洗數 switch 都有2隻 時間真係少好想瘋狂打機
認同

如果真係鍾意一樣野,正常啲空閒時間都係做嗰樣野優先

好多人其實都唔係真係鍾意打機,只係冇野做時、遊戲又隨手可得,就玩嚟塞下時間
買PS3後買以下機種
PSvita
3DS
Switch

PS4冇買
PS5完全冇預算會買
建議中年巴打平價放game俾窮學生享受遊戲
每日返工個人既精神已經用盡 仲打咩機
如果屋企仲要有個小朋友 真係幻想唔到有幾攰
I know that feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞