買遊戲變成收藏用 玩家嘆「以前學生時間多沒錢買」現在下班只能洗洗睡

287 回覆
481 Like 6 Dislike
咁撚勁可以兩點先訓第二朝早起返工
部PS3好大塵
PS4/5完全唔想買
冇朋友打機根本唔好玩
以前啲時間多到可以探索哂Unisoft嗰種複製貼上做出黎嘅垃圾沙盒同支線任
而家衝主線都懶 玩幾玩就走
呢樣真,尤其仲要問你啲無謂嘢嗰陣,唔答又唔撚得,答咗又追屌多兩、三個 follow up問題。
6點半鐘收工, 1個鐘車返屋企, 行去買埋飯半個鐘.
8點鐘返屋企, 沖埋涼食埋飯9點,
睇一集Netflix 10點, 可能睇埋有無新番10點半.
再上網睇睇D新聞時事政治, 再youtube睇下D歌呀玩具呀或者其他興趣, 同frd吹下水.
望一望個鐘都應該11點半預備刷牙訓覺, 未計可能要做下家務LOL
我長期都係咁, 但長久下來個人會好攰, 無晒記性.
宜家都迫自己12點訓, 7點起身.
same
出到社會,識搵錢了
砌到部腦勁一勁
moon、keyboard、喇叭靚到仆街
xbox ps齊哂

結果每日返到屋企只會有精神睇youtube十幾分鐘嘅無腦短片
太累了,連當初打機嗰種激情都搵唔返
仲要閪到一 開始miss嘅少少嘢,會影響到隻 game爆機嘅%,搞到唔想 miss嘢就要望住攻略玩。
時間要tradeoff依個無計
想打機打耐啲就唔睇戲/劇
真 以前窮到只夠買時數卡

想體驗下返工買月費卡

但機會不再

3ds vita ps4 pc xbox emulators

積住既減價game 已經呢世都玩唔哂
開game硬係有種開壇作法既overhead 放工夜就唔想開game
放假又想出一出去

但都係會照買game

我係最右但冇MONEY
其實依家仲有game係全民熱潮嘅,不過未必係多人連線驚啫,之前ff7r出果時都好多人玩,成版好多post討論
鍾意打 rpg
但一諗到要打五六十個鐘
啲假期咁就無晒
就唔想打
然後淨打啲速食 game
咁以後驚廠係咪要出啲玩得十個鐘嘅驚
手遊咁賺錢既原因就係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞