加拿大Stream A - 課金揮手交流區2

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
自己睇 ircc 官網啦
[member經meili報會好啲,有咩都可以追佢
[/member]
stream A is for you to apply for PR after completing studies in Canada.
Before that you need a valid study permit in order to stay and study in Canada.
stream A 點知邊d course 先岩資格?
Credential:
George Brown College Certificate

呢知岩唔岩資格? 佢唔算係post grad
要係DLI既課程,最好有埋PGWP
讀完可做野慢慢等PR
係咪可以owp左先 去到當地再申請埋study permit都得?

假設已有acceptance offer
可以,但反正你未有OWP點解唔直接用SP?
因為我諗住2023年中先去 申請唔徹果陣
有冇queens撚
已經拎左2022 fall LOA (BC省,普通diploma讀配鏡師~/視光師)而家著手執緊資料諗住呢兩日盡快入紙申請SP

2022 fall以BC省黎講係真係好多college都開始waiting list緊,所以大家要報真係apply左再諗

再講係各大TG group都聽到SP而家審批真係有少少慢,我都好驚要搞好耐搞到要遲出發(本身plan6~7月出發)
有冇人知stream A 有無d課程係關於攝影/電影?
7月過去揮手
有無人Manitoba
好多都有,但最好double check同email問返自己讀個科係咪堅有
佢個student hub 都有講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞